Zekiye nine artık korkmadan yatağa girecek

Hayatı yokluk ve zorluklarla geçen, damı akan evinde korku içinde yaşayan 75 yaşındaki Zekiye Karakaş'a Ağın Kaymakamlığı el uzattı.

Haberler 12.12.2016 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk yata gelin olan, Elazn An ilçesinde derme çatma evde yaayan ve ömrünü Benim hayatm güzellikle geçmedi diye özetleyen Zekiye Karaka, ömrünün sonbaharnda yaad sknty An Kaymakamlnn Bahar Sitesi Projesi ile sonlandrd. Karaka, kaymakamln yaptrd yeni evine tanarak skntlardan kurtuldu.

Yaad zor günleri anlatan Karaka, dünyaya getirdii 10 çocuktan 2sinin genç yata vefat ettiini, dier çocuklarnn ise kendi hayatlarn kurmak için farkl yerlere gittiini söyledi.

Genç yanda dul kalmas ve gelirinin olmamas nedeniyle çocuklarn baka ailelerden ald eski elbiseler giydirerek büyüttüünü ifade eden Karaka, uzun yllar rgatlk yaptn kaydetti. Eski evinin adeta ahr andrdn vurgulayan Karaka, Sk sk sçryordum, yatmaktan korkuyordum. Bazen ylan bazen de böcek ve fare düüyordu. dedi.

Kaymakam Mehmet Fatih Yaknolunun evine gelerek kendisini ziyaret ettiini aktaran Karaka, yaad sknty kaymakamn görmesi üzerine yaplan yeni konuta tandn aktard.

- 12 aileye ev verildi

An Kaymakam Mehmet Fatih Yaknolu ise Anda göreve balad zaman ev ziyaretlerinde baz vatandalarn yaam koullar kötü olan evlerde yaadn gördüünü söyledi.

Bunun üzerine yaptklar çalma sonucunda yklmaya yüz tutmu evlerde oturan vatandalar tespit ettikten sonra hazrladklar Bahar Sitesi Sosyal Konut Projesini bakanla sunduklarn aktaran Yaknolu, projenin kabul edilmesiyle 65 metrekare büyüklüünde 1+1 eklinde 12 daire yaptklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git