Zeliha hedef büyütüyor!

Şırnaklı 14 yaşındaki Zeliha Aksak, tekerlekli sandalye teniste uluslararası turnuvalarda boy gösteriyor

Haberler 03.05.2021 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doutan kalça çk nedeniyle bedensel engelli olan Zeliha Aksak, bir yl önce balad tekerlekli sandalye teniste 3 uluslararas turnuvada Türkiyeyi temsil etti

rnakta yaayan 14 yandaki bedensel engelli Zeliha Aksak, bir yl önce balad tekerlekli sandalye teniste üç önemli turnuvaya katlma baars gösterdi.

rnak Fatih Sosyal Bilimler Lisesi örencisi Zeliha Aksakn hayat, okuluna gelen rnak Tenis Spor Kulübü Antrenörü Hüseyin Bua sayesinde deiti.

Okul müdürü smail Zeyrekin de tevikiyle tekerlekli sandalye tenise balayan Zeliha, antrenmanlar için okulun yurduna yerleti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle okullarn uzaktan eitime geçmesiyle köyüne dönen Zeliha, çok sevdii tenisten uzak kalmamak için elinden geleni yapt.

Youn çalmalarnn ardndan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafndan Antalyada düzenlenen, uluslararas turnuvalar olan Megasaray Open, MTA Open ve KrosMedical Open tekerlekli sandalye tenis turnuvalarna davet edilen Zeliha Aksak, Türkiyeyi temsil etme baars gösterdi.

OTOSTOPLA ANTRENMANLARA GDYOR

Zeliha Aksak, antrenmanlardan geri kalmamak için büyük çaba sarf ettiini söyledi.

Hep azimle çaltn aktaran Zeliha, Salgn balaynca bazen otostopla köyden merkeze gidip gelerek antrenmanlara devam ettim. Uluslararas turnuvalara katlacam hiç düünmemitim. Tenis oynamak da hiç aklmda yoktu. Herkese tavsiye ederim. Evde oturmaktansa gelip spor yapmallar. diye konutu.

Ailesinin hep arkasnda durarak kendisine destek verdiini belirten Zeliha Aksak, hedefinin ilerleyen yllarda paralimpik oyunlarna katlmak olduunu kaydetti.

VAL VE BELEDYE BAKANINDAN BÜYÜK DESTEK

Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takm Antrenörü olarak ilk turnuvasna katlan Hüseyin Bua, rnakta bu sporu ilk balattnda sporcu sandalyelerinin dahi olmadn ifade etti.

Hem rnak Valisi hem de Belediye Bakannn kendilerine destek vermesi sayesinde uluslararas turnuvalarda boy göstermeye baladklarn anlatan Bua, unlar söyledi:

Valimiz sayesinde rnakta iki açk, iki kapal kortumuz var. Belediye bakanmzn desteiyle u anda iyi günler geçiriyoruz. nallah bunun da devam olur. 13 bedensel engelli örencim var. lk balarda sporcularmz evden alp, antrenman sonrasnda eve brakyordum. Sporcum Zeliha, halen köyden antrenmanlara gidip gelmeye devam ediyor. Bazen zorluklar yaasa bile brakmyor, mücadeleden vazgeçmiyor. Bu sayede u anda uluslararas turnuvalarda boy gösteriyor.

Ana Sayfaya Git