Zerzevan Kalesi’ne çıkarma

Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Diyarbakır il ve ilçe teşkilatları, Doğu’nun Efes’i olarak nitelendirilen ve arkeolojik bulgularla dünyanın dikkatini üzerine çeken Zerzevan Kalesi’ni ziyaret etti. MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, milyonlarca turistin bölgeyi gezeceğini bunun da terör belasının tamamen bitmesine vesile olacağını söyledi.

Haberler 22.11.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp ve beraberindeki il-ilçe yöneticileri, çnar ilçesine 13 kilometre mesafede bulunan tarihi Zerzevan Kalesini gezdi. Roma mparatorluunun askeri yerleimi olarak faaliyet gösteren ve Mithras tapna ile tüm dünyann dikkatini üzerine çekmeyi baaran Zerzevan Kalesi ziyaretine MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, il ilçe yöneticileri ve çok sayda partili katld. Bölgedeki yaplar inceleyen Kayaalp ve beraberindekiler, daha sonra Zerzevan Kalesi Kaz Bakan Doç. Dr. Aytaç Cokundan çalmalar hakknda bilgi ald. Kayaalp ve beraberindekiler, Doç. Dr. Cokun ile yaptklar görümede, kaz çalmalarna gönüllü olarak katlmak istediklerini belirtti.

Gönüllü olarak kazlarda çalmay isteriz

Gezi ile ilgili açklamalarda bulunan MHP Diyarbakr l Bakan Kayaalp, kendi tarihlerini bilmek zorunda olduklarn söyledi. Bakan Kayaalp, Diyarbakr tarih turizmi açsndan çok çok önemli bir ehirdir. Fakat yllarca terör belasndan dolay Diyarbakr ismi sürekli terörle anlmasndan dolay bir türlü bu deerlerimizi biz ön plana çkaramadk. nanyorum ki önümüzdeki yllarda buralar milyonlarca turist çekecektir. Bu da terör belasnn tamamen bitmesine vesile olacaktr. nallah bu çalmalar aralksz devam edecektir. Biz tekilat olarak elimizden gelen her türlü destei, katky sunmaya hazrz. Hocam uygun görürse zaman zaman gönüllü olarak kazlarda çalmay da isteriz. Belki bu vesile ile bir gün daha erken yeryüzüne çkartlm olur kapal olan alanlar dedi.

Konumalarn ardndan Kayaalp tarafndan Doç. Dr. Cokun ve kaz ekibine plaket verildi. Ziyaret çekilen hatra fotorafnn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git