Zerzevan Kalesi'ne turist akını

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan ve yapılan arkeolojik bulgularla dikkatleri üzerine çeken Zerzevan Kalesi, turist akınına uğruyor. Nisan ayı içerisinde kaleyi 41 bin 865 kişi ziyaret ederken,bölgeye ziyaretçiler için yürüyüş yolları, engelli ve çocuklar için parkurlar yapıldı.

Haberler 08.05.2019 - 02:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri, slam aleminin 5. Haremi erifi olarak kabul edilen Ulu Cami, çkale Müze Kompleksi, peygamber makamlar, türbeleri ile zengin tarihi ve kültürel potansiyeli bünyesinde barndran Diyarbakr, Zerzevan Kalesi ile de turistlerin karsna çkyor. çnar ilçesine 13 kilometre uzaklkta bulunan ve 60 dönümlük geni bir alan kaplayan Zerzevan Kalesinde yaplan kaz çalmalarnda elde edilen buluntularla kalenin geçmiinin milattan sonra 3. yüzyla kadar uzand tespit edildi.

41 bin 865 kii ziyaret etti

Roma mparatorluunun snr garnizonu olan ve stratejik öneme sahip olan kale, yaplan kazlarda ortaya çkarlan ve gizemli bir dinin mensuplar tarafndan kullanlan Mithras tapna ile birlikte adn dünyaya duyurdu.

Ulamn rahatlkla saland Zerzevan Kalesi, son günlerde ziyaretçilerin aknna urad. Zerzevan Kalesinde ziyaretçiler için yaplan yürüyü yollar, engelli ve çocuklar için parkurlarla daha uygun hale getirildii kaydedildi. Nisan aynda kaleyi ziyaret eden yerli turist saysnn 36 bin 475 kii, yabanc turist saysnn da 5 bin 390 kii olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git