Zerzevan Kalesi'ne Ziyaret

Dicle Üniversitesince (DÜ) gerçekleştirilen 1. Uluslararası Erasmus Personel etkinliği için Diyarbakır'a gelen çeşitli ülkelerdeki üniversitelerde akademisyen ve idari personel, Çınar ilçesindeki Mithras Tapınağı'nın da bulunduğu 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ni gezdi.

Haberler 22.04.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesince (DÜ) gerçekletirilen 1. Uluslararas Erasmus Personel etkinlii için Diyarbakra gelen çeitli ülkelerdeki üniversitelerde akademisyen ve idari personel, çnar ilçesindeki Mithras Tapnann da bulunduu 3 bin yllk Zerzevan Kalesini gezdi.

DÜ D likiler Ofisince düzenlenen ve Almanya, ngiltere, Irak, Polonya, spanya, Letonya, Yunanistan, Bulgaristan, çek Cumhuriyeti, Malezya, Macaristan, Portekiz, Hrvatistan ve talyadaki üniversitelerde görev yapan akademisyen ve idari personelden oluan 30 kiilik heyete, bölgenin tarihi zenginlii de tantld.

Heyette yer alanlar çnar ilçesine 13 kilometre uzaklktaki Demirölçek Mahallesi yaknlarnda, Roma mparatorluu döneminde askeri yerleim olarak kullanlan, Mithras Tapnann da bulunduu 3 bin yllk Zerzevan Kalesini gezme frsat buldu.

ZERZEVAN KALES ZYARET

DÜ Arkeoloji Bölümü Öretim Üyesi ve Zerzevan Kalesinde arkeolojik kaz Bakan Doç. Dr. Aytaç Cokun, kale hakknda ziyaretçilere bilgi verdi. Cokun, Mithras Tapnann bulunmasndan sonra Zerzevan Kalesinin dünyada tanndn söyledi.

DÜ D likiler Ofis Bakan ve Türkçe Öretim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Faruk Gökçe, ziyaret sayesinde katlmclarn Türkiye ile ilgili alglarnn deitiini söyledi.

15 farkl ülkeden 30 kiiyi misafir etmenin mutluluunu yaadklarn ifade eden Gökçe, program süresince özellikle misafirlerine Diyarbakrn tarihi ve arkeolojisi hakknda bilgiler verdiklerini, ayn zamanda Türk eitim sistemi hakknda bilgiler paylatklarn belirtti.

Özellikle kentin tarihi mekanlarn gezdiklerini aktaran Gökçe, gelenlerin Türkiyeye ve Diyarbakra hayran kaldn dile getirdi.

Gökçe, Türkiyeye ilk defa gelenler var. Bu açdan Diyarbakrn tarihinden, kültüründen ve misafirperverliinden etkilendiler. diye konutu.

Heyet, Diyarbakrn yan sra Mardin ve anlurfadaki tarihi ve turistik yerleri de gezdi.

Ana Sayfaya Git