Zeynel Bey Türbesi'nin ardından nehir kıyısındaki 2 eser daha taşınacak

Batman'ın tarihi İlçesi Hasankeyf'te Zeynel Bey Türbesi'nin yeni yerleşim birimine taşınması ardından şimdi de Dicle Nehri kıyısındaki Artuklular'a ait hamam ve İmam Abdullah Külliyesi de yeni yerleşim alanına taşınacak. Zeynel Bey Türbesi'nin yeni taşınmasından 1 gün sonra Hasankeyf'e yerli turist akını başladı.

Haberler 14.05.2017 - 17:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann tarihi ilçesi Hasankeyfin sembolü Zeynel Bey Türbesinin getirildii yeni yerleim alan yaknndaki kültürel parktaki, yeni yerine yerletirme çalmalarna Pazartesi günü balanacak. Türbenin yeni yerine tanmasndan bir gün sonra Hasankeyfe akn eden yerli turistler, Zeynel Bey Türbesini ziyaret ediyor. Hafta sonu tarihi ilçeye akn edenler hafta sonu tatili ve tarihi mekanlar ziyaret etmenin keyfini yayor.

Hollanda ve Türk firmas yetkilileri, 179 tekerlekli treyler üzerindeki türbenin yeni yerine yerletirilmesi için bir dizi hazrlk yaptklarn söyledi. Türbede baz tadilatlarn da yaplacan ifade eden yüklenici firma yetkilileri, Batman Müzesinde koruma altna alnan Zeynel Beye ait sanduka mezarnn da türbeye yerletirileceini anlad.

SIRA HAMAM VE KÜLLYEDE

Batman Valisi Ahmet Deniz, Zeynel Bey Türbesinin tanma ilemlerinin tamamlanmas ardndan önümüzdeki günlerde Dicle Nehri kysnda, Artuklulara ait hamam ile mam Abdullah Külliyesinin de tanacan söyledi. ki eserin tama ihalesinin bu ay içinde bakanlk tarafndan yaplacan kaydeden Vali Deniz, Zeynel Bey Türbesi nasl tandysa, bu iki önemli yapt da kültürel alana tanacak dedi.

Zeynel bey türbesinden sonra tanacak iki eser, Dicle Nehri kysna yakn mesafedeki mam Abdullah Külliyesi ile Artuklulara ait hamam olacak. Bu iki önemli eserin de tama ilemlerinin önümüzdeki aylarda gerçekletirilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git