Zeynep'in hayatını bir haber değiştirdi

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde yaşayan ve 2015 yılında lösemi hastası olduğu için ilik nakli yapılması gereken 8 yaşındaki Zeynep Kaçar'ın hayatını, basına yansıyan haberinin ardından verilen destek değiştirdi.

Haberler 09.11.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erganide yaayan Safinaz- Metin Kaçar çiftinin kzlar Zeynepe ilkokul birinci snftayken lösemi tehisi konuldu. Zeynep, uygun ilik bulunmasna ramen ailenin masraflar karlayamamas nedeniyle tedavi olamad, okula düzenli gidemedi. Öretmeni Arzu Zengin, Zeynepin durumunu sosyal medyada paylamas ve olayn yazl ve görsel basna tanmas üzerine aileye destek ç gibi büyüdü. Ailenin bankada açt ve Ergani Kaymakamlnn da internet sitesinde duyurduu hesaba 2 gün içerisinde Zeynep için 98 bin lira yatrld, aileye yardm için Diyarbakr, Antalya Büyükehir belediyeleri ve Ak Parti stanbul Milletvekili Metin Külünk de destek oldu.

BR HABERLE HAYATI DET

Aileye verilen destekler ile Zeynepin ameliyat 2015 ylnn Mays aynda Antalyada Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Servisinde yaplarak kendisine Almanyada bulunan ilik nakledildi. Nakil ileminden sonra uzun süre Antalyadan kalan Kaçar Ailesi daha sonra Ergani ilçesine döndü.

Gerçekletirilen ilik nakli sayesinde yeniden salna kavuan ve arkadalar ile koup oyunlar oynayan Zeynep Kaçar, eitimine imdi Cahit Stk Taranc lkokulu 3üncü snfta devam ediyor. Nakilden önce hasta olduu için okula düzenli gedemeyen ve arkadalar ile oynayamayan Zeynep, imdi hem okuluna devam edip hem arkadalar ile oyunlar oynarken, kenhdisini yeniden hayata balayan hayrseverlere teekkür etti.

Baba Metin Kaçar, kz Zeynepin ilik nakli olduktan sonra salna kavutuunu ve arkadalar ile oyunlar oynayarak eitimine devam ettiini belirtirek, Zeynepi 4-5 ayda bir kontrole götürüyorum. Kzmn eitimi için eski iim olan inaatlarda çalyorum, kzmn sal benim için her eyden önemlidir dedi.

Ana Sayfaya Git