Zeytin Dalı Harekatı'nda 4448 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4448 olduğu bildirildi.

Haberler 12.05.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanlndan yaplan açklamaya göre, TSK tarafndan 6-11 Maysta, PKK/KCK terör örgütünün barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kulland Diyarbakr ile Irakn kuzeyinde operasyonlara devam edildi.

Biri lider kadroda olmak üzere toplam 8 teröristin etkisiz hale getirildii operasyonlarda, tespit edilen 14 el yapm patlayc ile 8 silah mevzisi, snak ve barnak imha edildi.

Operasyonlarda 1 asker ehit oldu.

Etkili hudut güvenlii ve hizmetleri kapsamndaki denetim ve kontrollerde snrlardan yasa d geçi yapmaya çalan 7 bin 127 kii yakaland.

PKK/KCK terör örgütünün en önemli finans kaynaklarndan olan kaçakçlk ve uyuturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattnda alnan tedbirler ve gerçekletirilen operasyonlarda 2 bin 110 litre kaçak akaryakt, 6 kilo 3 gram uyuturucu, 17 bin 100 paket kaçak sigara ve 2 büyükba hayvan ele geçirildi.

- Frat Kalkan Harekat ve dlib bölgelerindeki faaliyetler

TSK unsurlar Suriyenin kuzeyindeki Frat Kalkan Harekat bölgesinde de çalmalarn sürdürdü.

dlib bölgesinde 13 Ekim 2017den bugüne kadar 10 gözlem noktas tesis eden TSK, dier gözlem noktalarnn açlp faaliyete geçirilmesine yönelik çalmalarna devam ediyor.

- Zeytin Dal Harekat

Suriyenin kuzeybatsnda bulunan Afrin bölgesinde, Zeytin Dal Harekatn baaryla sürdüren TSK tarafndan harekatn balangcndan itibaren 4448 terörist etkisiz hale getirildi.

Harekat kapsamnda, terör örgütü mensuplaryla girilen çatmalarda bugüne kadar 54 asker ehit oldu, 233 asker yaraland.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu tarafndan 18 Mart 2018de kontrol altna alnan Afrinde mayn ve el yapm patlayc arama faaliyetleri de sürüyor.

Harekat kapsamnda bugüne kadar 214 mayn ve 1159 el yapm patlayc imha edildi.

Babakanlk Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD), Türk Kzlay ve Birlemi Milletler (BM) tarafndan salanan insani yardmlarn bölgeye eriimi konusunda gerekli destei salayan TSK birlikleri, Afrinde hayatn normale dönmesi için çalmalarna devam ediyor.

Zeytin Dal Harekatnn bölgede bar ve istikrar salamak üzere tüm teröristlere kar, ahlaki deerler ve uluslararas hukuk kurallar çerçevesinde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ayn azim ve kararllkla sürdürülecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git