Zihinsel engelli genci döven polise 'Saygılı tutum' indirimi

ELAZIĞ Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi Bekir Aydıngöz'ün zihinsel engelli oğlu 23 yaşındaki Bilal Aydıngöz'ü döverek gözünü morarttığı iddiasıyla hakkında 'İşkence' suçundan dava açılan polis memuru Abdullah Fırat'a, 'Kasten yaralama' suçundan, 'Saygılı tutum' indirimi uygulanarak 5 yıl hapis cezası verildi.

Haberler 24.05.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce yaplan idari soruturma sonucunda bekçi Aydngöze olunu döven sivil polise küfür ettii için 4te 1 orannda maa kesme, polis memuru Abdullah Frata ise 16 ay kdem durdurma cezas verilmiti.

Olay, Elazda 27 Nisan 2015 günü meydana geldi. Elaz Emniyet Müdürlüünde bekçi olarak görev yapan Bekir Aydngözün yüzde 51 zihinsel engelli olu Bilal Aydngöz, engelli personel snavna girmek için okulundan form aldktan sonra evine dönerken, kaçan baz üphelileri arayan Yunus ekipleri tarafndan önü kesilerek durduruldu. Aydngöz, ddiaya göre daha sonra gelen sivil polisler tarafndan dövüldü. Vücudu ve yüzünde morluklar oluan Bilal Aydngöz, polisler tarafndan Merkez Polis Amirliine götürüldü. Aydngöz, hiç bir suçu olmadn ve Emniyette bekçi olarak görev yapan Bekir Aydngözün olu olduunu anlatt. Haber verilen bekçi Bekir Aydngöz, karakola gelerek ald olunu hastaneye götürdü. Hastanede yaplan inceleme sonucu, Sa göz etrafnda darba bal hematon, 5x5 cm kan toplanma, göz içinde hücrelerde kanama, göz iç duvar kemiinde krk, gözde yüzde 80 görme kayb mevcuttur raporu verildi. Anne Kibriye Aydngöz, bunun üzerine Cumhuriyet Savclna giderek, olunu döven polisler hakknda suç duyurusunda bulundu.

Soruturma balatan Elaz Cumhuriyet Basavcl, üpheli polis memuru hakknda kence suçundan 3- 12 yl hapis cezas istemiyle iddianame hazrlad. ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuksuz sank Abdullah Fratn yarglanmasna 2015 ylnda Elaz 1inci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Davann son durumasna, sank Abdullah Frat, madur Bilal Aydngöz ve taraf avukatlar katld. Durumada esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sank polis memurunun ikence yerine, Kasten yaralama suçundan cezalandrlmasn istedi.

SA GÖZÜM ARTIK GÖRMÜYOR

Daha sonra söz hakk verilen Bilal Aydngöz, olay tarihinde polislerin kovalad kiilerle ilgisi olmadn belirterek, Ben bir olaya karmamtm. Sa gözüm artk görmüyor. Elmack kemiim de krktr. Sann cezalandrlmasn istiyorum dedi.

Sank polis Abdullah Frat ise, savcnn esasa ilikin görüünü açklarken hakkndaki lehine olan konular belirtmediini vurgularken, Kar tarafn tanklar bile benim vurmadm belirtmilerdir. Benim vurmam konusunda yüzde 1 üphe bile olsa beraat etmem gerekir. Madur yunus timinden bir polisin kendisine yumruk vurduunu ve tanmadn söylemitir dedi.

SAYGILI TUTUM NDRM

Mahkeme sank Abdullah Frat hakknda madur Bilal Aydnöze kar ikence suçundan dava açlmasna ramen eyleminin Kasten yaralama suçunu oluturduunu bildirdii. Sann bu suçtan 2 yl hapisle cezalandrlmasna karar veren mahkeme, Abdullah Fratn eylemi silahtan saylan cop ile gerçekletirmesi nedeniyle cezann 3 yla çkarlmasna hükmetti. Kararda sann eylemi sonucunda madurun duyularnda sürekli zayflamasna yol açtn, bu nedenle cezann 6 yla çkarlmasna karar verdi. Mahkeme, sann durumada gözlenen saygl tutum ve davranlarnn lehine takdiri indirim nedeni sayldn gerekçe göstererek Abdullah Fratn cezasn 5 yla indirdi.

Ana Sayfaya Git