Zina kişileri değil milleti ifsat eder

Zinanın, sadece kişilerin değil toplumun da ahlaki yapısını ifsat ettiğine dikkat çeken Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı, bu ahlaksızlığı işleyenlerin en üst sınırdan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Haberler 23.02.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, zina konusunda, Avrupa Birlii sürecinde yanl yaptklar özeletirisinde bulunmasnn ardndan gündeme gelen zinaya ilikin yasal düzenlemeler hakknda deerlendirmelerde bulunan Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen, bu ahlakszl ileyenlerin en üst snrdan cezalandrlmas gerektiini belirtti. Evsen, zinann, sadece kiilerin deil toplumun da ahlaki yapsn ifsat ettiine dikkat çekti.

Zinann, haram olduunu ve slamn yasaklad bir eyin Türkiye Cumhuriyeti yasalar tarafndan serbest braklm olmasnn, dindarm diyen bir toplum için büyük bir tutarszlk ifade ettiini söyleyen Evsen, 2004 ylnda zinaya ilikin yaplan düzenlemelere ciddi manada kar çktklarn hatrlatt.

Evsen, Zina sadece kiilerin ahlaki yaplarn deil toplum yapsn da bozar. Zinann yasaklanmas, zina ile ilgili fiilleri ileyenlerin en üst cezadan cezalandrlmas gerektiinin arkasnda duruyoruz. Sayn Cumhurbakanmzn 2004 ylnda, Avrupa Birliinin yönlendirmesi sonucu böylesi bir uygulama yapldn, böyle bir uygulamann aslnda Müslüman toplum için uygun olmadn söylemi olmas ciddi manada bizim için referans tekil ediyor. nallah en ksa sürede bununla ilgili bir düzenleme yaplr. Zina tekrardan suç haline dönütürülmü olur. dedi.

Cinsel istismarn her hlükrda en üst perdeden cezalandrlmas gerekiyor

Son günlerde konuulan cinsel istismarda hadm cezasnn yeterli olmadn söyleyen Evsen, Bu konuyla ilgili hadmdan ziyade idam cezasnn getirilmesinin daha doru olur. nsanlarn bununla ilgili gerçek manada caydrc cezalarla kar karya kalmas gerekiyor. Sizin getirdiiniz ceza eer caydrc deilse toplum içerisinde o suçtan uzaklama olmuyor. Ama bu iin sonucunda idamn olduunu görseler belki bundan uzak durma gibi bir çaba içerisine girerler. Onun için cinsel istismarn her hlükrda en üst perdeden cezalandrlmas gerekiyor. Toplum, bugün cinsel istismar suçlarnda idam cezasnn gelmesini ve toplumun bu ekilde temizlenmesini bekliyor. Eer biz toplumu bundan uzaklatramazsak toplum belirsiz bir noktaya gider. Nesebi belli olmayan çocuklar, ailesi olmayan çocuklar bu topluma yön veremezler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git