Ziyaretçi yoğunluğu

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemi 101'inci gününde destek ziyaretleri ile sürüyor.

Haberler 12.12.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin partinin il binas önünde 3 Eylülde balattklar oturma eylemi devam ediyor.

Türk- Genel Merkezinden sendika üyeleri ile Ankara, Erzincan, Elaz, Mardin, Bingöl ve Siirtten gelen ehit ve gazi yaknlar, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyilerini sürdüren aileleri ziyaret etti, desteklerini iletti.

- Evlatlarmz Allahn izniyle geri alacaz.

Türkiye Kardelik Birlii Aile ve Kadn Komisyonu Bakan Hatice Kele, annelere destek için Ankaradan geldiklerini söyledi.

Hatice Akarn evladna kavumak için balatt eyleme de büyük destek verdiklerini dile getiren Kele, 3 Eylülde dier annelerin eyleme balamasyla onlarn da her türlü yanlarnda olduumuzu belirttik. Eylemin 100üncü gününde de yanlarnda olduumuzu bildirmek için anneleri ziyarete geldik. dedi.

Bitlisten gelen STK temsilcileri adna açklama yapan Hatice Ergül, ailelerin evlatlarna kavumasn temenni ettiklerini belirtti.

Ergül, Evlatlarmz Allahn izniyle geri alacaz. Hiçbir annenin yürei artk yanmasn. diye konutu.

Elazdan gelen ehit babas Ahmet Klç, annelerin hakl davalarnda yanlarnda olduklarn bildirmek için bu ziyarette bulunduklarn aktard.

Evlat acsnn büyük bir ac olduunu vurgulayan Klç, nallah ksa zamanda evlatlarna kavuurlar. Cenab- Allah bizim yaadklarmz baka annelere yaatmasn. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git