Ziyaretçilere 3 limanda karşılama!

Hasankeyf ziyaretçilerini 3 limanda karşılayacak

Haberler 22.04.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Ilsu Baraj ve HES projesinden etkilenen tarihi Hasankeyf ilçesine ziyaretçiler, 3 liman üzerinden ulaacak.

Devlet Su leri (DS) tarafndan yapm tamamlanan Ilsu Barajnn su tutmaya balamasnn ardndan göl sahasnda kalan Hasankeyf ilçesindeki tarihi eserleri görmeye gelecek yerli ve yabanc turistler için biri yüzer 3 liman ina ediliyor.

Hasankeyf Kaymakam Haluk Koç, üretecei enerji ile ülke ekonomisine büyük katk sunacak olan Ilsu Barajnn su tutmasnn ardndan oluacak gölün büyüklüüne dikkati çekti.

- aab Vadisindeki antik liman tamamland

Hasankeyf Kalesi yaknndaki aab Vadisinde yaplan antik limann tamamlandn belirten Koç, yapm süren dier iki limann ise mays sonunda biteceini kaydetti.

Bunlardan birinin Hasankeyf Müzesi yaknna ina edildiini dile getiren Koç, öyle konutu:

En büyük gezi ve kültür turizm anlamndaki ögesi olan Hasankeyf Kalesi ile yeni yerleim yeri arasndaki ulam bu limanlarla salayacaz. Bu irtibat salandktan sonra misafirlerimiz müze alannda bulunan limandan tekneler vastasyla kardaki yüzer limana geçecekler. Oradaki ören yerlerini, kale, darphane ve dier mekanlar ziyaret ettikten sonra ayn yol üzerinden geri dönecekler.

- Salgnnn bitiiyle turizm hareketliliini izleyeceiz

Yapm devam eden üçüncü limann ise turizmin yan sra yörede balkçlk faaliyetlerine de hizmet sunacana iaret eden Koç, Yakn zamanda baraj gölü üzerinde tekne turlarn göreceiz. Özellikle yeni tip koronavirüs salgnnn bitiiyle Hasankeyfte turizm hareketliliini izleyeceiz. ifadesini kulland.

Koç, tekne faaliyetinde bulunmak için yöre halknn talebinin olduu aktararak bu konuda Hasankeyf Belediyesinin yetkilendirilmesi için Ulatrma ve Altyap Bakanlna bavurduklarn aktard.

- Mezopotamya vadisine deniz geldi

Hasankeyf Kültür Dernei Bakan Ahmet Akdeniz, yllar önce ilçeye gelen kamu kurumu temsilcilerinin baraj gölünde teknelerle dolalacan kendilerine anlattn belirterek unlar kaydetti:

O dönem alay ettiklerini sanyorduk fakat bugün bu güzellikleri artk görüyoruz. Bizim için hayaldi, gerçek oldu. Bu güzellikleri bize yaatan devletimize Allah zeval vermesin. nallah burada çok daha güzel eyler olacak. O dönem jet ski ile dendiinde alay edilmiti ama hükümetimiz dediini yapt, sözünü yerine getirdi. Gördüünüz gibi Mezopotamya vadisine deniz geldi.

Ana Sayfaya Git