Ziyarete tamamen açıldı

Diyarbakır’da yaklaşık iki yıl önce Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden sonra çıkan çatışmalar nedeniyle ziyarete kapatılan Dört Ayaklı Minare, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Haberler 06.03.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin 28 Kasm 2015te basn açklamas yapt srada, çkan çatma sonucu bana isabet eden kurunla hayatn kaybetmesi sonras Sur ilçesinde sokaa çkma yasa ilan edilmiti. Birçok yerde yasaklarn kaldrlmasnn ardndan Dört Ayakl Minarenin bulunduu Yenikap Sokaktaki yasak, yaklak iki buçuk yl boyunca devam etmiti. Bugün itibariyle tarihi Dört Ayakl Minarenin bulunduu Yenikap Soka batan sona vatandalarn hizmetine açld.

POLS BARYERLER DE KALDIRILDI

Polis bariyerlerinin bulunmadn gören çevredeki vatandalar, sokaa girerek Dört Ayakl Minareyi gezip fotoraf çektirdi. Elazdan gelen iyar Dolu isimli vatanda, sokan açlmasnn turizm açsndan önemli olduuna deinerek, Sokan kapatlmas turizm açsndan çok skntlyd, turistler en önemli tarihi yapy göremiyordu. Yeniden vatandalarn ziyaretine açlmas çok iyi oldu. lk defa buraya geldim. Herkesin gelmesini istiyoruz dedi.

VATANDALAR ZYARET EDYOR

Cemil isimli vatanda ise sokan açlmasnn esnaf için çok iyi olacan belirterek, Sokan açlmasndan son derece memnunuz. Turizm açsndan da çok güzel oldu, insanlar gelip buralar ziyaret edecek, çevre esnaf da bundan yararlanacak diye konutu.

1500 ylnda, camisiyle birlikte Akkoyunlular tarafndan yaptrlan Dört Ayakl Minare, Anadoluda tek olma özelliini tayor.

Ana Sayfaya Git