Zorlu hasat mesaisi

Mercimek hasadı yapan tarım işçileri, ramazan ayında sıcak havaya rağmen ekmek parası için ter döküyor. Tarlada çalışan lise öğrencisi Abdullah Yakan "Hasat ramazan ayına denk geldiği için oruçlu çalışmak zor oluyor. Çok yorulduğumuz için zaman zaman mola veriyoruz"

Haberler 03.06.2018 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mercimek hasad yapan tarm içileri, ramazan aynda scak havaya ramen ekmek paras için zorlu bir mücadele veriyor.

Türkiyede üretilen mercimein yüzde 50sini karlayan Diyarbakr ve anlurfada, hasat devam ediyor. Sabahn erken saatlerinde tarlaya gelen içiler, yaklak 30 derece scaklkta çalyor.

Hamurkesen Mahallesinde mercimek tarlasnda çalan 17 yandaki lise örencisi Abdullah Yakan, ramazanda tarlada çalmann zor olduunu söyledi.

SICAK HAVAYA RAMEN

Hava scaklnn artmas nedeniyle çalmaya sabahn erken saatlerinde baladklarn belirten Yakan, Bugünlerde okula gitmiyorum. Aileme tarlada yardm ediyorum. Ailemle saat 05.00de tarlaya gelip saat 18.00e kadar çalyoruz. Hasat ramazan ayna denk geldii için oruçlu çalmak zor oluyor. çok yorulduumuz için zaman zaman mola veriyoruz. Havalar da iyice snmaya balad. çaltmz tarla 50 dönümlük bir yer. Buras biterse baka bir tarlaya gideceiz. diye konutu.

MERCMEK HASADI YAPILIYOR

Kardeiyle birlikte tarlada çaltn anlatan 16 yandaki brahim Yakan da Scak havada ve ramazan aynda mercimek hasad çok zor oluyor. Traktörün biçtii mercimekleri trmkla topluyoruz. Bunlar kuruduktan sonra makineyle hasadn yapacaz. Daha iimiz çok, günlerce buralarda çalacaz dedi.

Ana Sayfaya Git