Zorlu mesai!

Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da Ramazan pidesi üreten fırıncılar, iftardan saatler önce 600 derece sıcaklıktaki fırın önünde çalışarak oruçlarını tutuyor.

Haberler 21.05.2019 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hava scaklklarnn 30 derece olmas ve Ramazan aynn bu yl serin geçmesi pide üretimi yapan frnclar az da olsa rahatlatt. Frnclar 600 derece scakla ulaan frnn karsnda zor koullara ramen oruçlarn tutarak hem Ramazan pidesi hem de ekmek üretiyor. Yeniehir ilçesi Aliemri 3. sokakta bulunan bir frnda usta olarak çalan Hatip Ocakl, Ramazan aynn Diyarbakrda bu yl serin geçtiini söyledi.

SICAKLAR YÜKSEK

Ramazan aynn bereket ay olduunun belirten Ocakl, Ramazan bereket aydr. Bu ramazan aynda, halkmza hijyenik ortamda Ramazan ayna yakr güzel ve en iyi temiz ekmek ile pideyi çkarmaya çalyoruz. 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Akam iftardan, sahura kadar açk bulunuyoruz. Yal ekmek, pide, yumurtal pide, lava ve açk ekmek, çörek, kuru pasta ve her çeit ürünlerimizden halkmz tadabilirler dedi.

Ustalarn 600 derece scaklkta çaltnn altn çizen Ocakl, Frnn scakl 600 dereceyi buluyor. Zor artlar altnda bu ii yapmak ve oruçlu olup da yapmak her babayiidin harc deildir. Bizde artk iman gücüyle orucumuzu tutmaya çalyoruz. çok ükür tutuyoruz ve iyi geçiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git