Zorunlu uzlaştırmacı eğitimine yoğun ilgi

Uzlaştırmacılar için zorunlu hale getirilen eğitimlere, yaklaşık üç haftada 3 bin 100 başvuru yapıldı. Eğitimleri tamamlayan 240 kişi, katılım belgesi alarak uzlaştırmacı sınavına girmeye hak kazandı

Haberler 29.10.2017 - 13:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzlatrmaclar için zorunlu hale getirilen ve 9 Ekimde balayan eitimlere, yaklak üç haftada 3 bin 100 kii bavurdu.

Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren Ceza Muhakemesinde Uzlatrma Yönetmelii kapsamnda uzlatrmaclara zorunlu eitim getirildi. Alternatif çözümler Daire Bakanl, Türkiyede ilk kez balatlan uygulama için bugüne kadar 24 kuruma eitim izni verdi.

Eitim iznine sahip kurumlar, 9 Ekimde zorunlu eitimleri vermeye balad.

Yaklak üç hafta içerisinde uzlatrmac olmak isteyen 3 bin 100 kii, eitim için bavuruda bulundu.

Onarc adalet, onarc adalet programlarnda madur fail uzlatrmas, alternatif uyumazlk çözümü, iletiim, müzakere teknikleri, uygulama eitimi ve ceza adalet sistemi konularn kapsayan eitimleri bugüne kadar 240 kii ald. Eitimleri tamamlayp, katlm belgesi alanlar, uzlatrmac snavna katlmaya hak kazand.

- Uzlatrmaclara kimlik kart geliyor

Öte yandan Alternatif çözümler Daire Bakanlnn eitim vermek isteyen kurumlardan gelen talepleri kabul etmeye devam ettii örenildi. Bakanlk tarafndan izin verilen kurum ve kurulularn eitimler vermeyi sürdürdüü bildirildi.

Eitimlerin ardndan Alternatif çözümler Daire Bakanl tarafndan uzlatrmac snav yaplacak. Eitimleri almayanlar yazl snava kabul edilmeyecek. Snavda en az 70 puan alanlar baarl saylacak ve uzlatrmac siciline kaydedilecek.

Uzlatrmaclara Uzlatrmac Kimlik Kart verilecek ve istedikleri Ar Ceza Mahkemesi veya Cumhuriyet Basavcl yarg çevresinde görev alabilecek.

Ana Sayfaya Git