Zozan Cudi'de Öldürülmüş?

ŞIRNAK'ın Bestler- Dereler bölgesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü ve terörden arananlar listesinde kırmızı listede yer alan PKK terör örgütünün sözde yöneticilerinden 'Delal Amed' kod adlı Hülya Eroğlu'nun da öldürüldüğü operasyonda, 'Zozan Cudi' kod adlı Suriyeli Zozan Temir'in de etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

Haberler 21.11.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kasm aynda rnak krsalnda güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, aralarnda terör örgütü PKKnn kadn yaplanmasnn en tepesindeki isim olan ve çileri Bakanlnn terörden arananlar listesinde krmz listede yer alan Delal Amed kod adl Hülya Erolunun da bulunduu 13 teröristin kimlik bilgileri, terör örgütüne yakn internet sitelerinde açkland.

ZOZAN DEMR

Açklanan isimler arasndaki Zozan Cudi kod adl Suriyeli Zozan Temir de dikkat çekti. Söz konusu ismin 2013 ylnda Suriyede terör örgütü DEAla çatmalar srasnda gazete ve televizonlara konutuu ve hakknda da birçok haber yapld ortaya çkt. Kobanide DEA ile YPG arasnda çatmalar devam ederken, YPGye katlan ve o zaman 20 yanda olan Suriye Kaml doumlu Zozan Cudi, gazete ve televizyonlarda, IDi bitirmeye yeminli YPJli bal ile haberletirilmiti. Zozan Cudinin daha sonra da PKK terör örgütü saflarnda Türkiye snr içinde terörist faaliyetlerde bulunduu örenildi.

Ana Sayfaya Git