Zulme boyun eğmemiştir!

Şanlıurfa'da düzenlenen Üstad Bediüzzaman Said Nursi mevlidine katılan Risale-i Nur talebeleri, Üstad'ın hayatı boyunca iman ve Kur'an hakikatlerini insanlara anlatmak amacıyla mücadele verdiğini ifade etti.

Haberler 28.04.2022 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Risale-i Nur eserinin müellifi Üstad Bediüzzaman Said Nursi, vefatnn 62. yl dönümünde Peygamberler ehri anlurfada düzenlenen Mevlid programyla anld.

Türkiyenin dört bir tarafndan mevlid programna katlan Risale-i Nur talebeleri, programn ardndan konutu.

URFALILAR ÜSTADLARINA SAHP çIKTI

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Ispartadan Urfaya geldikten sonra vefat ettiini belirten Mahmut Polat, Bediüzzaman Hazretleri, 1960 senesinde Ispartadan kalkarak Vana gitmek üzere yola çkyor daha sonra Urfaya gitmeye karar vererek, Urfaya geliyor. Bir gece Urfada kaldktan sonra vefat ediyor. Her ne kadar iktidar partisinde Adnan Menderes olsa bile CHP zihniyeti olduundan dolay dönemin idarecilerinden çileri Bakan Namk Gedik, Bediüzzamann Urfada kalmasna tahammül göstermiyor. Bakan Gedik, Üstadn çöp arabasna zorla konularak Ankaraya getirilmesi yönünde talimat veriyor. Urfallar, sa olsunlar buna frsat vermediler, Üstadlarna sahip çktlar. ifadelerini kulland.

ÜSTADIN KABRNN NEREDE OLDUU MEçHULDÜR

Vefat ettikten sonra Üstadn cenazesinin önce Ulu Camiine daha sonra da Balklgöl Dergh Camiine getirildiine deinen Polat, Vefatnn ardndan Üstad için çok kiinin katld cemaatle Ulu Camiinde hatim yapld daha sonra ise Üstadn naa Derghta defnedildi. Üstad, defnedildikten ksa bir süre sonra zamann cunta hükümeti, Üstadn makberini krarak cenazesini çkard ve bir meçhule götürdü. Bundan dolay Üstadn kabrinin nerede olduu meçhuldür. Bize göre ise ilk olarak burada defnedildii için Üstadn ruhaniyeti buradadr. diye konutu.

BEDÜZZAMANIN AHSINDAN ZYADE ESERLER, CEMAAT VE MSYONU MÜHMDR

Cuntaclarn Üstadn cenazesine bile tahammül göstermediini vurgulan Polat, Bediüzzaman Hazretlerinin öhreti mam Ali, bn-i Teymiyye ve baka büyük limler gibi tüm dünyaya yaylmt ama onun bir makberi yoktur. Cuntaclarn Üstadn naana bile tahammülleri olmad için naan baka bir yere naklettiler. Bediüzzamann ahsndan ziyade eserleri, cemaati ve misyonu mühimdir. Her ne kadar kendisi bir meçhule gitmise de kendisinin fikren ve ilmen dünyaya bir hkimiyeti vardr. Üstadn eserleri bütün dünyada okunuyor. Her yerde sevilen ve saylan bir liderimiz ve rehberimizdir. Bu sebeple salgndan dolay 2 senelik bir arann ardndan bu sene yine mevlid düzenlendi. Isparta ve Vanda yaplan mevlidler kesintiye urad ama Elhamdülillah Urfada düzenlenen mevlid, 1960dan bu yana devam ediyor. Allah, Üstadmza af ve mafiret etsin, makamn li etsin, cemaatini daha tesirli klsn. eklinde konutu.

ÜSTADIN URFA LE LGL MUHABBETN RSALE- NURDA OKUYORUZ

Üstadn Urfaya ve Urfallara farkl bir muhabbetinin olduunu ifade eden Ak Parti anlurfa Milletvekili Halil Özcan, anlurfallar, Bediüzzaman çok iyi bilir. Üstad 1960 ylnda anlurfa gelmek istedi. Üstad, vefatndan 10 yl önce de anlurfa gelerek burada ölmek istediini ve mezar yerinin bilinmeyeceini söylemiti. Üstad, 1960 ylnda Urfaya geldikten ksa bir süre sonra vefat etti. Üstadn Urfa ile ilgili muhabbetini Risale-i Nurda okuyoruz. Üstad, Bütün Urfa halkna, çoluk çocuuna ve mezarda yatanlarna her sabah dua ediyorum. Bütün Urfallara selam ediyorum. Urfa tayla toprayla mübarektir. Ben çok hastaym. Onlar da bana dua etsinler. Üstad, vefat ettikten sonra Dergh Camiine defnedildi. 102 gün sonra zamann cunta hükümeti, üstadn ölüsünden de korkarak naan meçhul bir yere nakletti. Üstadda mezar yerinin bilinmemesini istiyordu; çünkü sünnete muhalif hareket edilir diye bir korkusu vard. Dedi.

BEDÜZZAMAN URFAYI SEVD, URFADA ONU çOK SEVD

81 ilden Üstadn mevlidine katlmak için gelenlerin olduuna deinen Özcan, Üstad Bediüzzaman Said Nursi, yüzyln müceddididir. Bediüzzaman Urfay sevdi, Urfada onu çok sevdi ve onu yalnz brakmad. Allah kendisine rahmet etsin. Bugün ise üstadn 62nci ölüm yldönümüdür. Her yl anlurfada Üstad Bediüzzaman için mevlid yaplr. Ev sahipliini anlurfallar yapar. 81 ilden gelen misafirlerimiz var, çok güzel manevi bir atmosfer var. Bende uzun yllardr bu mevlide katlyorum. Mesela bugün Ankarada olmam gerekirken, ylda bir defa düzenlenen mevlidi kaçrmamak için Urfaya geldim. anlurfal hemehrilerimin gecesini ve bayramn tebrik ediyorum. Hepimiz birbirimize, birliimize, beraberliimize, kardeliimize ve Ümmete dua edelim. nallah en büyük silahmz duadr. ifadelerini kulland.

BEDÜZZAMAN, MEMLEKET, MLLET VE MUKADDESAT çN BÜYÜK FEDAKRLIKLAR YAPMITIR

Üstadn eserlerinin birçok dile tercüme edilerek dünyann birçok yerinde okunduunu belirten smail Zorlu, Bediüzzaman Said Nursi bütün slam lemine mal olmu büyük bir slam limidir. Bugün onun fikirleri ve düünceleri, dünyann dört bir yannda, ilim ve bilim adamlar, sosyologlar, psikologlar ve devlet adamlar tarafndan okunuyor ve inceleniyor. Bediüzzaman, memleket, millet ve mukaddesat için büyük fedakrlklar yapmtr. Bediüzzamann eserleri dünyann birçok ülkesinde deiik dillere çevrilerek, okunuyor. Akifin dedii gibi Dorudan doruya Kurandan alp ilham, asrn idrakine söyletmeliyiz slam diyor. Bediüzzaman Kurandan ald ilhamla asrmzn idrakine uygun Kuran tefsir eden büyük bir limdir. eklinde konutu.

HçBR ZAMAN ZULME BOYUN EMEMTR

Bediüzzamann zulme hiçbir zaman rza göstermediine vurgu yapan Zorlu, Bediüzzaman her türlü bask ve zulüm ve hakszlklara kar dik duran bir insand. Hiçbir zaman zulme boyun ememitir. Üstad, hakszlk karsnda ya elimizde ya dilimizle ya da kalbimizle buz etmemiz suretiyle yanllara engel olmamz gerektiini bizlere öütleyen bir insand. Allah kendisine rahmet eylesin, mekn cennet olsun. Onu, vefatnn 62nc yldönümünde rahmet ve minnetle anyoruz. Türkiyenin deiik yerlerinden anlurfaya gelen misafirlerimize de ho geldiniz diyorum. diye konutu.

RSALE- NUR: KURANIN HAKK BR TEFSRDR

Üstadn kendi ahsn deil de Kurann tefsiri olan Risale-i Nurlar ön plana çkardna iaret eden Mehmet Salih Hartaviolu, Bugün, Üstadn aramzdan ayrlnn 62nc yl dönümüdür. Bediüzzaman kendisini ve Risale-i Nurlar anlatrken, kendi ahsnn çok önemli olmadn söyler. Bundan dolay ahsna pek önem vermez. Üstad, insanlarn hidayeti için 28 yl sürgün ve zindanlarda hayatn geçirmitir. nsanlarn Risale-i Nuru okumasn, okuduundan istifade etmesini ve imann kurtarmasn istemitir. Risale-i Nur: Kurann hakiki bir tefsiridir. Asrmzn anlayna göre; insanlarn anlayabilecei tarzda iman ve Kuran hakikatlerini insanlara sunmutur. Üstad bunu yaparken kendi ahsn ön plana çkarmadan sadece iman hakikatlerini insanlara sunmu ki insanlar imanlarn kurtarsnlar ve ebedi ahiret hayatlarn kazansnlar istemitir. Risale-i Nurlar neretmitir ve bu eserleri ön plana çkarmtr. Biz buraya onun ruhaniyetini hissetmek için geliyoruz. Esas olan Risale-i Nurdur ve Kuran hakiki tefsiridir. Biz buna bakmalyz ve istifade etmeliyiz. ifadelerini kulland.

Hafz Mahmut Bostanc

BEDÜZZAMAN BÜTÜN ÖMRÜNÜ KURAN VE MAN HZMETNDE YÜRÜTMÜTÜR

Üstad Bediüzzaman Said Nursinin dünya genelinde milyonlarca talebesinin olduuna dikkat çeken Hafz Mahmut Bostanc, Bediüzzaman Hazretleri zamann müceddididir. Bediüzzaman bütün hayatn slama ve Kurana vakf etmitir ve bu yolda hizmet etmitir. Üstad, anlurfada vefat etmitir ve burada defnedilmitir. Üstad Said Nursinin dünya genelinde milyonlarca talebeleri vardr. Bediüzzaman bütün ömrünü Kuran ve iman hizmetinde yürütmütür. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Cenab- Allah bizi onun efaatine nail eylesin. diye konutu

Ana Sayfaya Git