3 yıldır kayıplar

Bahamalara iş bulmak için giden iki kişiden 3 yıldan bu yana haber alınamadığı bildirildi.

Haberler 01.04.2015 - 00:22 Son Güncelleme : 01.04.2015 - 00:22

Mardin Dargeçitli 25 yaşındaki Veysi Oral ve 36 yaşındaki kuzeni Hüseyin Özkan, turist olarak Bahama Adalarına gittiler. Oral ve Özkandan 3 yıldır haber alamayan aile, yakınlarının suç örgütleri tarafından kaçırıldığını iddia ediyor.font-family>

Özkanın kardeşi Ramazan Özkan: 9 kez Bahamalara ve Kübaya gittik. Türkiye, Bahamalar ve İnterpol yetkilileriyle görüştük. Son olarak Miami polisi bizi arayarak Hüseyin Özkanın nüfus cüzdanının okyanusta bulunduğunu haber verdi. Kayıplarımızın bulunması için Dışişleri Bakanından destek istiyoruz

Askerliğini Tuncelide 15 ay komando olarak yapan Mardinli Veysi Oral (25), bir süre inşaat ve tekstil sektöründe çalıştıktan sonra yurtdışında hem yaşamak hem de çalışmak için nereye gidebileceğini araştırdı. İnternet üzerinden yaptığı araştırma sonunda Bahama Adalarına gitmeye karar verdi. Yanına 36 yaşındaki kuzeni Hüseyin Özkanı da aldı. İki kuzen Mardinin Dargeçit İlçesinden yola koyuldu ve 20 Şubat 2012de İstanbul Atatürk Havalimanından uçakla Kübaya gitti. Beş gün Kübada kalan kuzenler Orta Amerika ülkesi Bahama Adalarına geçtikten sonra ortadan kayboldu.

3 YIL OLDU, HABER YOK

Uzun süre Veysi ve Hüseyinden haber alamayan aileler kayıp başvurusunda bulundular. Ancak, başvurularını inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Reşit kişilerin kendi rızasıyla bulunduğu yeri terk ettikleri gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bunun üzerine Oral ve Özkanın yakınları; Türk Dışişleri Bakanlığı, İnterpol ve Küba Konsolosluğu ile temasa geçti. Sonuç alamayan aileler soluğu Bahamalarda alıp oradaki basın yayın araçlarından kayıplara çağrıda bulundu. Aradan geçen 3 yılı aşkın sürede kayıp kuzenlerden hiçbir haber çıkmadı.

BDP SORU ÖNERGESİ VERDİ AMA...

Çocuklarından haber alamayan Oral ve Özkan aileleri, kayıp 2 gencin durumunu geçen yıl Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) bildirerek yardım istedi. Oral ve Özkanın yakını Nayif Gümüş BDPye yaptığı başvuru dilekçesinde, Bahamaların Nassau şehrine gelen 2 akrabasını Nassau Havaalanından havaalanı işçisi Kevin Giggins ve Anton Semor adlı kişilerin karşıladığını belirtti. Gümüş, Oral ve Özkanın 1 Martta Freeport şehrindeki Royal İslander Oteline yerleştiklerini ifade etti. Otelde Kevin Gigginsın kendisine Çocuklar böbreklerini satmak isterler mi? diye sorduğunu aktaran Gümüş, Ben de hayır dedim, böyle bir şeyi bir daha duymayayım dedim iddiasında bulundu. Gümüş başvurusunda, 9 Mart akşamı Kevin Gigginsın kuzeni Clement Mackenzieın Oral ve Özkanı otelden aldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alamadıklarını belirtti. BDP 2 gencin kaybolmasını soru önergesi vererek Meclis gündemine taşıdı, ancak önergeye bir yanıt verilmedi.

NÜFUS CÜZDANI OKYANUSTA BULUNDU

Ağabeyi Hüseyin Özkan ve kuzeni Veysi Oralın bulunması için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Ramazan Özkan şimdiye kadar bulundukları girişimlerle ilgili şu bilgileri verdi: Ağabeyim çalışmak ve turistik amaçlı gitti. Onlardan uzun süre haber alamayınca Türkiye, Bahamalar ve İnterpol yetkilileri ile sayısız kez temasa geçtik. Tam 9 kez Bahamalara ve oradan Kübaya geçtik. Bahamalar devlet yetkilileri kayıplar için özür dileyip en kısa sürede bulunacağını söylediler. Son olarak Miami polisi bizi arayarak Hüseyin Özkanın nüfus cüzdanının okyanusta bulunduğunu haber verdi. Ağabeyim ve kuzenimin insan tacirleri ve uyuşturucu çeteleri tarafından kaçırıldığını düşünüyorum. Kayıplarımızın bulunması için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlundan destek istiyoruz.

ORGAN KAÇAKÇILARI TUTUYOR

Kayıp gencin Diyarbakır Bismil İlçesine bağlı Ahmetli Köyünde imam olan ağabeyi Yusuf Oral (32) ise, Kardeşim hep yurtdışında yaşamak istiyordu. Bahama Adalarına seyahat ve iş bulmak için gitti. Son olarak Kübadayken aradı daha sonra irtibatımız kesildi. Bahamalara gittiğine dair bilet kayıtları var. Yaptığımız tüm girişimlere rağmen bulamadık. Babam Mehmet 2 ay önce vefat etti. Tek hayali son kez Veysiyi görmekti ama gözleri açık gitti. Kardeşim ve kuzenimin yaşadığı umudunu taşıyoruz. Çünkü başlarına bir şey gelmiş olsaydı kötü haber tez gelirdi. Kardeşimin organ, insan ve uyuşturucu tacirleri tarafından tutulduğunu tahmin ediyoruz dedi.
Ana Sayfaya Git