Ukrayna, Yapay Zekayla Üretilen Bakanlık Sözcüsünü Tanıttı

Ukrayna dışişleri bakanlığı, savaş sırasındaki süreçleri kolaylaştırmak için zaman ve kaynakları azaltma kararının alındığını söyledi. Ukrayna, yapay zekayla üretilen bakanlık sözcüsünü tanıttı.

Ukrayna, Yapay Zekayla Üretilen Bakanlık Sözcüsünü Tanıttı

Ukrayna dışişleri bakanlığı, Rusya ile devam eden savaş da dahil olmak üzere çeşitli konularda güncellemeler yapmak üzere sanal bir yapay zeka sözcüsü görevlendirdi. Ukrayna, yapay zekayla üretilen bakanlık sözcüsünü tanıttı. Kyiv Post'un haberine göre , Victoria Shi adlı konsolosluk temsilcisi, bakanlığın projesine katılmayı kabul eden Ukraynalı şarkıcı ve fenomen Rosalie Nombre'ye benzetiliyor. Sanal sözcünün bir videosu bakanlık tarafından sosyal medyada yayımlandı ve burada kendisinden gelen yorumların Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinde ve sosyal medya platformlarında yayınlanacağı belirtildi.

Ukrayna, Yapay Zekayla Üretilen Bakanlık Sözcüsünü Tanıttı

Bakanlık, "Konsolosluk işleriyle ilgili zamanında güncellemeler sağlamak için yapay zeka kullanılarak oluşturulan, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın dijital temsilcisi Victoria Shi ile tanışın! Tarihte ilk kez, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı medya için resmi olarak yorum yapacak bir dijital kişilik sundu." Açıklamasıda bulundu.

Kyiv Post, bakanlığın, QR kodları da dahil olmak üzere dijital sahteciliğin olmamasını sağlamak için çeşitli girişimlerde bulunduğunu söylediğini aktardı. Bakanlık ayrıca, savaş zamanındaki süreçleri kolaylaştırmak için zaman ve kaynakların azaltılması kararının alındığını söyledi.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise Post'a verdiği demeçte, "Gerçek diplomatlar daha etkili olabilecek ve vatandaşlara yardım sağlama gibi diğer görevlere odaklanabilecekler." İfadelerini kullandı.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz