Dicle iki can aldı!

IŞİD saldırılarından dolayı Suriye’nin Kobani kentinden göç edip Bismil'e yerleşerek çobanlık yapan Hüseyin kardeşler, Dicle Nehirden hayvanları geçirmeye çalışırken suya kapılarak kayboldu.

Haberler 28.04.2015 - 00:15 Son Güncelleme : 28.04.2015 - 00:15

Suriyede Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde IŞİD saldırılarından kaçarak geldikleri Diyarbakırın Bismil İlçesinde çobanlık yapan 23 yaşındaki Kemal Hüseyin ile kardeşi 16 yaşındaki Delil Hüseyin, Dicle Nehrinde hayvanları karşıya geçirmek isterken boğularak öldü.

KOBANİDEN GELMİŞLERDİ

Suriyenin Rojava bölgesinden yaklaşık 6 ay önce Diyarbakırın Bismil İlçesi Sarıtoprak Köyüne gelerek yerleşen Hüseyin ailesinin çocukları Kemal ile Delil Hüseyin, köyde çobanlık yapmaya başladı. Önceki gün hayvanları otlatmaya götüren Hüseyin kardeşler, hayvanları Dicle Nehrinden karşıya geçirmek isterken suda kayboldu.

Kardeşlerden uzun süre haber alamayan köylüler, durumu yetkililere bildirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bölgeye sualtı arama kurtarma ekipleri gönderdi. Ekiplerin yaptığı aramada bir sonuç alınamazken, dün de 6 sualtı dalgıcı aramalara katıldı. Dalgıçlar, Dicle Nehrinde yaptıkları aramada Kemal ve Delil Hüseyin kardeşlerin cesetlerine ulaştı. Hüseyin kardeşlerin cesetleri otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma dalgıcı Erdal Mızrak, Dicle Nehrinin akıntılı ve çok fazla kollarının olması nedeniyle çok fazla boğulma olayı meydana geldiğini belirtti.

YETKİLİLERDEN UYARI

İlk olarak Kemal Hüseyine ardından da Delil Hüseyinin cesetlerine ulaştıklarının bilgisini veren Mızrak, Dicle Nehrinin akıntılı ve çok fazla kollarının olmasından dolayı boğulma olaylarının çok fazla yaşandığını vurguladı. Özellikle havaların ısınmasıyla serinlemek için nehrin çok fazla kullanıldığını dile getiren Mızrak, Havaların ısınmasıyla birçok yurttaşımız serinlemek ve piknik amacıyla Dicle Nehrini kullanıyor. Nehir akıntılı ve yer yer girdaplarda bulunuyor. Elden geldikçe serinlemek amacıyla nehir kullanılmamalıdır. Özellikle aileler çocuklarını bu konuda uyarmalı ve nehre yaklaştırmamalıdır. dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır