"Türkiye Kobani'ye her zaman destek oluyor"

Kobani'deki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, terör örgütü DAEŞ'ın son saldırılarında da hemşehrilerine destek veren Türkiye'ye minnet duyuyor

Haberler 30.06.2015 - 01:00 Son Güncelleme : 30.06.2015 - 01:00

ŞANLIURFA - Türkiyeye sığınan Suriyeli Kürtler, DEAŞın Kobanideki (Ayn el Arap) saldırılarında yaralanan hemşehrilerinin tedavisini üstlenen Türkiyeye teşekkür ediyor.

Yaklaşık 8 ay önce DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Türkiyeye alınan Suriyelilerin bir bölümü ülkenin en büyük kampı konumundaki Suruç Konaklama Tesisinde barınıyor.

Türkiyenin yardımlarıyla acıları bir nebze olsun hafifleyen Suriyeli Kürtler, kendilerine sunulan imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

Türkiyede en iyi şartlarda ağırlandıklarını ifade eden sığınmacılara, başta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı olmak üzere birçok kamu kuruluşu desteklerini artırarak sürdürüyor.

Suriyeli Kürtler, terör örgütü DAEŞın Kobanide düzenlediği son saldırılarda yaralananlara kapıları açtığı için minnet duygularını ifade ediyor.

TÜRKİYE KORUMASA REZİL OLACAKTIK

Sığınmacılardan Necmettin Ahmet, Türkiyenin daha önce de Suriyenin farklı kentlerinden gelen sığınmacıları kabul ettiğini anımsattı.

Yaklaşık 7 aydır Suruçtaki kampta barındıklarını anlatan Ahmet, Türkiye bize her zaman destek oldu, savaştan önce de sonra da yardımlarını sürdürdü. DAEŞin yaptıklarının İslamda yeri yok. Müslüman Müslümana bunu yapmaz diye konuştu.

Aziz Berkel de Kobanideki son saldırılarda onlarca kişinin sahur sofrasında acımasızca öldürüldüğünü vurguladı.

Türkiyenin kendilerini rezil olmaktan kurtardığına dikkati çeken Berkel, şöyle konuştu:

DAEŞ bize mübarek ramazan ayında da saldırdı. DAEŞin bir an önce geldiği yere gitmesini istiyoruz. Bu zorlu süreçte Türkiye bizi korudu eğer yardım etmeseydi çoluk çocuk perişan olacaktık. çok şükür Türkiye her türlü ihtiyacımızı karşılıyor. Geçen haftaki saldırılarda yaralananların tamamı Şanlıurfadaki hastanelerde tedavi altına alındı. Türkiyenin yardımlarını hiçbir zaman unutamayız.

NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR

Nevide Müslim ise Türkiyede hiçbir olumsuzluk yaşamadıklarını aksine beklediklerinden fazla ilgi gördüklerini söyledi.

Türkiyenin yaptığı insanlığı asla unutmayacaklarını ifade eden Müslim, Allah Türk halkından razı olsun. İnşallah bir gün vatanımıza döneceğiz. Gerek Kobanide gerekse de kamptaki hastalarımız buradaki sağlık kuruluşlarında rahatlıkla tedavi oluyor. Türkiyeye ne kadar teşekkür etsek azdır ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır