Sosyal medya fenomeni silahlı saldırıda öldürüldü

TikTok'ta yayınladığı videolarla bilinen 'Umm Fahad' lakaplı Ghufran Sawadi, Irak'ın başkenti Bağdat'taki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Sosyal medya fenomeni silahlı saldırıda öldürüldü

'Umm Fahad' lakabıyla bilinen Iraklı sosyal medya fenomeni Ghufran Sawadi, başkent Bağdat'taki evinin önünde düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü. Fahad, geçen yıl sosyal medyada paylaştığı videolar sebebiyle 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Fahad, sosyal medyada yine kendisi gibi ünlü olan Dalia Naim ile de anlaşmazlık yaşıyordu.

Saldırı 26 Nisan Cuma günü Bağdat'ın doğusundaki Zayne Mahallesi'nde yaşandı. İçişleri Bakanlığı da 'sosyal ağ sitelerinde bilinen bir kadının kimliği belirsiz saldırganlar tarafından öldürüldüğünü' doğruladı. Bakanlığın açıklamasına göre, Fahad'ın ölümünün aydınlatılabilmesi için 'özeli bir çalışma ekibi' kuruldu. Basına yansıyan görüntülerde de Fahad'ın aracında olduğu sırada silahlı bir motosikletli tarafından vurularak öldürüldüğü görüldü. 

'IRAKLI BARBIE' İLE İHTİLAF

AFP haber ajansına konuşan Iraklı bir güvenlik kaynağı, Fahad'ın, yemek siparişini getiren bir kurye gibi davranan bir saldırgan tarafından öldürüldüğüne işaret etti. ABD merkezli Al Hurra haber ajansı ise saldırıda bir kadının da yaralandığını aktardı. 

Fahad, TikTok'ta paylaştığı, pop müzik şarkılarıyla dans ettiği videolarıyla tanınmıştı; Fahad'ın sosyal medyada on binlerce takipçisi bulunuyordu. Fahad, 2023 yılında yayınladığı videoların 'kamu ahlakına' aykırı olduğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezası almıştı.

Son dönemde Fahad ve kendisi gibi sosyal medya fenomeni olan Dalia Naim arasındaki gerilim de tırmanmıştı. Geçirdiği estetik operasyonların da etkisiyle 'Iraklı Barbie' olarak bilinen Naim, Fahad'ı 'üst düzey Iraklı yetkililerle olan ilişkilerini ifşa etmekle' tehdit etmişti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz