Filistin uzlaşı hükümeti heyetinin Gazze ziyareti

Heyet, "memurlar krizinde" Hamas ile aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle, Gazze ziyaretini yarıda keserek bölgeden ayrıldı.

Haberler 20.04.2015 - 23:53 Son Güncelleme : 20.04.2015 - 23:53

GAZZE- Filistin uzlaşı hükümeti heyetinin, eski hükümet memurları krizi konusunda Hamas ile aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle Gazze ziyaretini yarıda keserek bölgeden ayrıldığı bildirildi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi yöneticilerinden Salih Zeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzlaşı hükümeti bakanları, eski hükümet memurları krizi hakkında Hamas ile anlaşmaya varılamaması üzerine perşembe günü sona ermesi beklenen Gazze ziyaretini yarıda kesti dedi.

Heyetin Gazzeden ayrılma kararı almadan önce krizi kontrol altına almak için aralarında İslami Cihadın da bulunduğu çeşitli Filistinli grupların temsilcileri ile bir araya geldiğini belirten Zeydan, Ancak görüşmeler sonuçsuz kaldı diye konuştu.

Zeydan, Gazzedeki emniyet birimlerinin, bakanların, Haziran 2007 yılındaki bölünmeden önceki Filistin yönetimi tarafından atanan memurlardan herhangi biri ile görüşmelerine izin vermediğini aktardı.

HEYET, BAŞBAKAN HAMDALLAHIN TALİMATI ÜZERİNE GAZZEDEN AYRILDI

Öte yandan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise yaptığı yazılı açıklamada, Uzlaşı hükümetinin bakanları, Haziran 2007den önce atanan memurların kayıt edilmesi işleminde başarısız olunmasının ardından bize, Başbakan Rami el-Hamdallahın talimatı üzerine Gazzeden ayrılacaklarını bildirdi ifadesini kullandı.

Bakanların, Gazzedeki memurlar meselesinde uzlaşmaya varılması konusunda kendilerinin yetkili olmadığını söylediğini aktaran Ebu Zuhri, ulusal uzlaşı hükümetini herhangi bir ayırım yapmadan tüm memurlar hakkında yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdı.

HAMDALLAH 9 GÜN SONRA GAZZEDE

Bu arada Hamas yöneticilerinden Ziyad ez-Zaza, Başbakan Hamdallahın, başta memurlar meselesi olmak üzere Gazzede çözüm bekleyen sorunları görüşmek üzere 9 gün sonra Gazzeye gelmeyi düşündüğünü açıkladı.

Zaza, Hamdallah, Hamas yönetimi aracılığıyla bana gönderdiği mesajında başta eski hükümet memurları krizi olmak üzere bölgedeki sorunları görüşmek üzere 9 gün sonra Gazzeye gelmeyi düşündüğünü bildirdi dedi.

Filistin uzlaşı hükümetinin, Gazzeden ayrılmasına ilişkin de Hamastan böyle bir talep geldiği iddiasını yalanlayan Zaza, Hamas, heyete çalışması için her türlü uygun ortamı sağlamıştı ifadesini kullandı.

Filistin uzlaşı hükümetinden 11 Bakan, dün, Beyt Hanun Sınır Kapısından geçerek Gazzeye gelmişti. Bakanların Gazze ziyaretinin perşembe günü sona ereceği duyurulmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır