Guardian: Bağdadi ağır yaralı

İngiliz Guardian gazetesi, terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir Bağdadi'nin Mart ayında yapılan bir hava saldırısında yaralandığını ve örgüt üzerindeki kontrolünün azaldığını öne sürdü.

Haberler 21.04.2015 - 16:03 Son Güncelleme : 21.04.2015 - 16:03

İngiliz Guardian gazetesi, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadinin ağır yaralandığını iddia etti. Irakta IŞİDle bağlantılı bir kaynak, Bağdadinin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırıları sonucu Mart ayında ağır yaralandığını söyledi. Söz konusu kaynak, saldırı sonrası Bağdadinin hayati tehlikesinin bulunduğunu, fakat sonrasında yavaş bir iyileşme dönemine girdiğini belirtti. Bağdadinin IŞİDi günbegün komuta edemediği de iddialar arasında.

Hürriyetin haberine göre; Guardianın iddiasına göre, başta Bağdadinin öleceğini düşünen IŞİD komutanları, örgütün yeni liderini belirlemek için acil bir toplantı yaptı. Batılı bir diplomat ve Iraklı bir danışman, koalisyon güçlerinin saldırısının, Suriye sınırının yakınındaki Ninova bölgesindeki el Baajdaki IŞİD hedeflerine 18 Martta düzenlendiğini ayrı ayrı teyit etti.

ŞİD konusunda Bağdata danışmanlık yapan Iraklı Hişam el Haşimi, Guardiana yaptığı açıklamada, Bağdadinin 18 Martta beraberindeki bir grupla Umm el Ros köyü yakınlarında yaralandığını söyledi.

Ana Sayfaya Git