Suriye sınırında, Türk bayrağı ile IŞİD bayrağı yan yana

GAZİANTEP'in Suriye sınırındaki Karkamış İlçesi'ndeki kapatılan sınır kapısı ile hemen karşısındaki Suriye'nin Carabulus ilçesinde Türk bayrağı ile IŞİD bayrağı 30 metre mesafede dalgalanıyor. Bayrakların yakınlığı görenleri şaşırtırken, sınır hattında güvenlik önlemleri ise en üst seviyede tutuluyor.

Haberler 30.06.2015 - 00:59 Son Güncelleme : 30.06.2015 - 00:59

Karkamışın hemen karşısında bulunan Suriyenin Halep kentine bağlı 17 bin nüfuslu Carabulus İlçesi, iç karışıklığın ardından 2012 yılında muhalif güçlerin eline, 2014 yılının ilk günlerinde ise IŞİD denetimine geçti. IŞİD denetimine geçmesinin ardından Türkiye, güvenlik gerekçesiyle Karkamış Sınır Kapısını kapattı.

PYDNİN HEDEFİNDEKİ İLçEYE HENDEKLER KAZILIYOR

IŞİDin denetimine geçmesinin ardından nüfusu birkaç bine inen Carabulus, son zamanlarda PYDnin hedefi haline geldi. Son olarak Kobaninin ardından Telabyadı ele geçiren PYDnin silahlı kanadı yeni hedefini Carabulus olarak belirledi. Bu gelişmenin ardından IŞİD militanları Carabulusun etrafına iş makineleriyle hendekler kazmaya başladı. Hendeklerin kazıldığı Carabulusta ayrıca IŞİD militanları olası geçiş noktası olarak belirlediği bölgelere patlayıcı döşedi.

BAYRAKLAR ARASINDA 30 METRE

Karkamış Sınır Kapısının bulunduğu bölgedeki direkte asılı Türk bayrağının dalgalandığı noktanın 30 metre uzağında, sınırın Suriye tarafındaki Carabulustaki bir direkte ise IŞİD bayrağı dalgalanıyor.

2 bayrağı yan yana görenler durumu şaşkınlıkla karşılarken, sınırın hemen yanındaki çarşı Mahallesinde oturanlar ise duruma alıştıklarını ifade ederek, günlük yaşamlarına devam etti.

GECELERİ UçAKLAR BOMBALIYOR

Öte yandan Carabulusta bulunan IŞİD hedefleri ise son zamanlarda ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından bombalanıyor. IŞİD militanlarının bulunduğu bölgelerin hedef alınması sınırın Türkiye tarafındaki Karkamışlıları ise tedirgin ediyor. Sürekli olarak uçakların bombalaması ve zaman zaman patlamaların yaşanması nedeniyle endişe içerisinde olduğunu anlatan vatandaşlar, Geceleri huzurla uyumaya hasret kaldık. Tek isteğimiz biran önce Suriyede baraşın sağlanması ve sınırda da bizlere huzurun gelmesidir dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır