Yetim kardeş edindiler

Minik öğrenciler, Etyopya ve Türkiye'den yetim kardeş edindi

Haberler 24.05.2015 - 11:27 Son Güncelleme : 24.05.2015 - 11:27

SİİRT - Siirt Fevzi çakmak İlkokulu öğrencileri, Etiyopya ve Türkiyede birer yetim kardeş edindi.

Fevzi çakmak İlkokulu 1inci ve 2nci sınıf öğrencileri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Her yetimin bir kardeş sınıfı var projesi kapsamında kardeş olarak seçtikleri Etiyopyadaki 6 yaşındaki Duressa ile Türkiyeden Mehmet Ali adlı yetime harçlıklarını gönderdi.

İHH Siirt Şubesi Yöneticisi İbrahim Ay, projeye ilkokul öğrencilerinin dahil olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Proje ile yetimlerin bir yıllık ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini dile getiren Ay, şöyle konuştu:

YETİM KARDEŞ EDİNDİLER

Amacımız dünyanın dört bir tarafında ihtiyaç sahibi yetimlerin bir yıllık bakım, eğitim ve barınma masraflarını karşılamaktır. Bu okulumuzdan iki sınıfımız toplanıp biri Etiyopyadan biri de Türkiyeden bir yetimi sahiplendiler. Okulun 1-A ve 2-D sınıfı, birer yetimi kardeş edindi. Bütün okullarının bu iyilik hareketine destek vererek, her sınıf bir yetimin sponsorluğunu üstlenebilecek.

Fevzi çakmak İlkokulu 1-A Sınıfı Öğretmeni Tevfik Dağtekin ise, sınıfça bu projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Dağtekin, Yetim olmak, hepimizin başına gelebilecek bir olaydır. Bu anlamda empati yaparak hareket etmeliyiz. Toplumun bu konuda biraz daha duyarlı olması gerektiğine inanıyorum. El ele verirsek bu sayı birden fazla yetim kardeşimize ulaşabiliriz. Sınıfça bu desteğimizin devamı gelecektir inşallah şeklinde konuştu.

Birinci sınıf öğrencisi Ceren Gültekin, Yetim kardeşimizin başına gelen bizim de başımıza gelebilir. Hep el ele verip yetim kardeşimize yardım ettik dedi.

Berk Atabay adlı öğrenci de, kardeş olarak seçtikleri yetim için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır