Diyarbakır'dan Bursa'ya Direk Uçuş Seferleri Başlıyor

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ndeki havaalanından Diyarbakır’a direkt uçak seferlerinin 23 Mayıs Cumartesi günü başlatılacağıbildirildi. Cumartesi ve Pazartesi günleri direkt seferlerin yanı sıra Diyarbakır’a hergün Ankara bağlantılı aktarmalı seferler de düzenlenecek.

Haberler 05.05.2015 - 16:22 Son Güncelleme : 05.05.2015 - 16:22

Bursanın Yenişehir İlçesinde, uluslar arası nitelikte olmasına rağmen bir türlü düzenli seferlerin yapılamadığı havaalanı yeni hatların açılmasıyla yeniden işlerlik kazanmaya başladı. 10 Martta Trabzon ve Erzurum tarifeli seferlerinin ardından 23 Mayısta Diyarbakıra da Anadolu Jet tarafından direkt uçuşlar başlayacak. Cumartesi ve Pazartesi günleri saat 07.30da Yenişehirden kalkacak uçak, 09.40da Diyarbakırdan yolcu alarak dönecek. Diyarbakıra ayrıca hergün Ankara bağlantılı seferler düzenlenecek.

Bu arada, Trabzon ve Erzuruma yapılan seferlerde doluluk oranının yüzde 100e ulaştığı bildirildi. Nisan ayı içerisinde Yenişehir Havaalanından Trabzona 13 kez karşılıklı sefer yapıldı. Bu seferlerde, Trabzondan Yenişehir Havaalanına toplam 2 bin 230 yolcu gelirken, Yenişehir Havaalanından da Trabzona 2 bin 177 yolcu gitti. Aynı süre içinde Erzurumdan Yenişehir Havaalanına 2 bin 66 yolcu indi. Yenişehir Havaalanından Erzuruma ise 2 bin 126 yolcu gitti.

Mart ayında, Erzurum ve Trabzona direkt seferlerin başlaması dolayısıyla açıklama yapan ve Diyarbakıra Üvey evlat muamelesi yapıldığını belirterektepki gösteren Bursa Diyarbakırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeyhmus Seviş, seferlerin başlaması dolayısıyla konuya ilgi gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğluna teşekkür etti.

Seviş, direkt seferlerin başlaması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, Bakanlarımız ilgi gösterdi ve 23 Mayıstan itibaren seferler başlıyor. Bilet satışları şimdiden başladı ve öğrendiğimiz kadarıyla yoğun ilgi var. İsteğimiz geçen yıllarda olduğu gibi seferlerin bir süre sonra kaldırılmaması ve kalıcı hale gelmesi dedi.

Ana Sayfaya Git