Avrupa’da internet televizyonun peşinde

Dünyada interaktif reklamcılığın gelişmesi için faaliyet gösteren Interactive Advertising Bureau’nun (IAB) Türkiye'deki faaliyetlerini yürüten IAB Türkiye Başkanı Dr. Mahmut Kurşun, internet'in Avrupa toplamında televizyondan sonra ikinci büyük mecra konumuna geldiğini vurguladı.

Haberler 24.05.2015 - 11:55 Son Güncelleme : 24.05.2015 - 11:55

IAB açıklamasına göre, dünyada 42 ülkede faaliyet gösteren ve dijital reklamın, internetin gelişmesi için çalışan IABın Türkiyedeki temsilcisi IAB Türkiye, Avrupada yeni bir başarıya imza attı ve bir kez daha IAB Avrupanın Yönetim Kuruluna seçildi.

Berlinde 20-21 Mayısta gerçekleştirilen Interact Kongresi öncesinde yapılan IAB Avrupa Genel Kurulunda IAB Türkiye bir kez daha Yönetim Kuruluna seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IAB Türkiye Başkanı Dr. Mahmut Kurşun, IAB Avrupa AdEx Benchmark 2014 reklam yatırımları raporuna göre, dijital reklam yatırımlarının Avrupada 30,7 milyar avroya ulaştığını belirtti.

İnternetin Avrupa toplamında televizyondan sonra ikinci büyük mecra konumuna geldiğini vurgulayan Kurşun, şunları kaydetti:

Bildiğiniz gibi Türkiyede de benzer bir seyir izlendi ve dijital artık ikinci büyük reklam mecrası olarak konumunu perçinlemiş durumda. Aynı rapor, Türkiyenin dijitalde Avrupanın en hızlı büyüyen 4. ülkesi olduğunu ortaya koydu. Bir de işin yaratıcılık boyutu var. Dijital reklamı yaratıcılık ve yatırımın geri dönüşü ekseninde değerlendiren Mixx Awards Avrupa yarışmasında bu yıl, 24 kategoride verilen 29 ödülün 11i, yani neredeyse her 5 ödülün 2si Türkiyeye geldi. Ödül töreninde hepimiz ajans ve reklam verenlerimizin başarılarıyla gurur duyduk. Dijital reklam harcamalarının 2015te Avrupa toplamında birinci sıraya çıkacağı öngörülüyor. 5-6 yıl içinde benzer bir gelişmeyi Türkiyeye de yaşayacağımıza inanıyorum

2015 2017 döneminde IAB Avrupa Yönetim Kurulunda şu isimler görev alacak:

İngiltere: Guy Phillipson, Almanya: Simona Ruch, Fransa: Valrie Chavanne, Danimarka: Allan Srensen, İspanya: Antonio Traugott, Türkiye: Dr. Mahmut Kurşun, Polonya: Wlodek Schmidt, Slovenya: Tomaz Pernovsek, Yunanistan: Constantine Kamaras.

Mixx Awards Avrupada Türkiyeye 11 ödül

Ödül töreni her yıl Interact Kongresi sırasında gerçekleştirilen Mixx Awards Avrupaya katılan ajanslar toplam 11 ödülle ülkeye döndü. Bu yıl jüride IAB Türkiye üyesi 41? 29!dan Alemşah Öztürkün de görev aldığı Mixx Awards Avrupada, ürün lansmanı kategorisinde Vodafone BJK Formaya Ruhunu Kat kampanyasıyla Mindshare ve Mobilike Altın Mixx alırken, Yenilikçi Online Reklam çözümleri Kategoriside Altın Mixx Yıldız Holding UNO Ekmeğinizi Elletmeyin kampanyasıyla ArnoBrasco, Mobilike ve Open Medyanın oldu.

Türkiyenin diğer ödülleri ise şöyle:

- En İyi Sosyal Veri ve İçgörü Kullanımı Kategorisi Gümüş: Gnctrkcll İnteraktif Festival Turkcell / WandaDigital

- Mobil Marka Destinasyon Siteleri Kategori Gümüş: SamsungGalaxyNote 4-El Yazısından Analiz / Samsung Türkiye / StarcomMediaVestGroup Türkiye / Mobilike

- Ürün Lansmanı Kategorisi Gümüş: iPhone 6 Vodafonedan Alınır / Vodafone/ Mindshare

- Yenilikçi Online Reklam çözümleri Kategorisi Gümüş: SamsungGalaxyNote 4-El Yazısından Analiz / Samsung Türkiye / Starcom MediaVest Group Türkiye

- Marka Farkındalığı ve Konumlandırma Kategorisi Bronz: Pembeyi Yakala / UnileverElidor / Manajans JWT / Mobilike

- Mobil Aplikasyonlar Kategorisi Bronz: Katil Senin Elinde / SamsungTürkiye / Starcom MediaVest Group Turkey

- Mobil Marka Destinasyon Siteleri Kategori Bronz: Vodafone- BJK Formaya Ruhunu Kat / Mindshare / Mobilike

- Viral Kategorisi Bronz: Cornetto Yalın Video Klip / Unilever / Mindshare.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır