Dünyanın en büyük 4. hastanesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ekonomi Kulübü Toplantısı’nda Arap işadamlarından dünyanın en büyük 4. hastanesinin Ankara’ya kurulması için söz aldıklarını söyledi.

Haberler 30.01.2015 - 13:56 Son Güncelleme : 30.01.2015 - 13:56

Gökçek, Ankaparkın tamamlanmasıyla 3 milyonu yurtdışından olmak üzere yılda yaklaşık 10 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti. İnanç ve Tarih Müzesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Gökçek, müzenin Ferman Bölümü, Bilim Bölümü, Tarih Bölümü, Kutsal Emanetler Bölümü ve Kuran Mucizeleri Bölümünden oluşacağını ifade ederek, bölümlerde neler bulunacağını dinleyicilerle paylaştı.

Yükselen turizm değeri termal turizm konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankaranın 14 ilçesinde bulunan termal su Ankaranın geleceğidir. Bu konuda iş adamlarını yatırım için bekliyoruz. Çok büyük avantajlar sağlıyoruz dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 4. HASTANESİ ANKARAYA

Gerekli yatırım yapılırsa termal otelcilikte Türkiyenin lideri olan Afyonun geride bırakılabileceğini de söyleyen Gökçek, ayrıca Arap işadamlarından içinde tıp, diş ve eczacılık fakültelerini barındıran dünyanın en büyük 4. hastanesinin Ankaraya kurulmasının sözünü aldığını belirtti.

Akyurtta yapımı planlanan fuar alanının sanayi ve ticaret odalarından kaynaklanan sorunlardan dolayı henüz bitirilemediğini, AŞTİnin Mamakta Nata Vega yakınlarına taşınarak, AŞTİnin Ulus civarındaki küçük esnafın yer aldığı bir alışveriş merkezine dönüştürüleceğini açıklayan Gökçek, Başkente kazandırılacak yeni statlara ilişkin de müjdeler verdi. Eski Hipodrom alanı içindeki yapıların yıkılarak yerine spor kompleksi yapmayı düşündüklerini ifade eden Gökçek, Eskişehir yolu üzerine 42 bin kişilik ve Eryamana da 18 bin kişilik kapasiteli stadyum yapmayı planladıklarını söyledi.

Ekonomi Kulübü Başkanı Ercan Poyrazın kulüp rozeti, kol düğmesi ile hat tablosu hediye ettiği Gökçek, daha sonra Ekonomi Kulübüne yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

Ana Sayfaya Git