450 milyonluk vurgun yapıldı

450 milyon TL vurgun yapan dolandırıcılara operasyon: 18 gözaltı

Haberler 23.10.2021 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Trabzon merkezli 12 ilde saadet zinciri benzeri bir yap oluturarak yüzlerce kiiyi dolandrdklar iddia edilen 18 kii, gözaltna alnd. üphelilerin bu yöntemle yaklak 450 milyon TLlik vurgun yapt öne sürüldü.

Trabzon Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube ekipleri, birçok ilde kurduklar ubeler aracl ile saadet zinciri benzeri bir yap oluturan, yüzlerce kiiyi yatrm ve kar pay verme vaadiyle dolandrdklar iddia edilen üphelileri takibe ald. Savclk karar sonras ekipler, Trabzon merkezli 12 ilde belirlenen adreslere e zamanl baskn yapt. Aramalarda, çok sayda evrak ve dijital materyaller ele geçirildi.

12 ilde yüzlerce kiiyi dolandrp yaklak 450 milyon TLlik vurgun yaptklar ileri sürülen 18 kii, nitelikli dolandrclk suçlamasyla gözaltna alnd.

YÜZDE 15- 20 KAR PAYI DDASI

üphelilerden B.. adl kadnn, sahibi olduu irket araclyla madurlardan yurt d fonlar, borsa, kripto para ve dier yatrm araçlarnda kullanlmak üzere aylk yüzde 15-20 kar pay vermek vaadiyle para topland ancak hiçbir ekilde yatrm yapmad ve bahse konu kar paylarn da ödenmedii belirtildi. Gözaltna alnan üpheliler, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git