12 başkandan istifa alındı!

AK Parti'nin Diyarbakır'daki teşkilatlarına yönelik "şok" operasyon geldi. 12 İlçe Başkanın "istifasının" alındığı öğrenilirken, İl Yönetimi için de, "arayış" başlatıldığı öğrenildi.

Haberler 06.08.2020 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin Diyarbakr tekilatlarna yönelik deiim operasyonu dün fla gelimeyle yeni bir boyut kazand. Bir süre önce Merkez Sur ilçesi dahil üç ilçe tekilatnn görevden alnarak, yerlerine atama yaplmasndan sonra önceki gün, Merkez ilçelerinde aralarnda bulunduu 12 lçe Tekilat bakanndan istifalarnn alnd örenildi.

ERDOAN DEM DEMT

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, AK Partiyi Cumhuriyetin 100üncü ylna ve 2023 ötesine tayacak kadrolarn oluturmas yönünde, parti yönetime verdii talimatla, tekilatlara yönelik ok denilecek deiim operasyonlar için düme basld. Büyük kongre öncesi il ve ilçe kongrelerine yönelik hazrlklar balatlrken, kadro oluturulmas araylar da balad.

12 LçE BAKANIN STFASI

AK Partinin büyük önem veridii ancak sürekli tartlr sonuclara imza atan Diyarbakrdaki yaplanmaya yönelik, deiim operasyonu önceki gün fla gelimeyle yeni bir boyut kazand. ksa süre önce Sur, Eil ve çüngü lçe Tekilat Bakanlarnn görevden alnarak, yerlerine yeni isimlerin atanmasndan sonra önceki, 12 lçe Bakann da istifalarnn alnd örenildi.

MERKEZ VE KIRSAL LçELER

Tekilatlardan sorumlu Ak Parti Genel Bakan Yardmcs Erkan Kandemir tarafndan, Ankaraya çarlan Merke Balar, Kayapnar, Yeniehir lçe Bakanlar ile, Bismil, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, lice, Kulp ve Silvan lçe Tekilat Bakanlarnn istifalar istendi. stifalar alnan bakanlarn yerine yeni atamalarn yaplp yaplmaca bilinmezken, bazm isimlerin yeniden göreve etmesi yönünde, kulis yaptklar örenildi.

L TEKLATI DEECEK M?

AK Partideki tekilat deiikliinde gözlerin çevildii Diyarbakr l Bakan Süleyman Surdak Budakn kalp kalmayaca netlik kazanmazken, baz isimlerin l Bakanl için Ankarada youn bir kulis yapt ve Genel Bakan Yardmcs Kandemirle de görümelerde bulunduklar bilgisi alnd.

Ana Sayfaya Git