15 Temmuz nöbetleri

Diyarbakır'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi. Etkinlikte program öncesi başlayan sağanak yağışa rağmen bir grup genç taşıdıkları dev Türk bayrağını indirmedi.

Haberler 17.07.2021 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Valilii öncülüünde merkez Sur ilçesinde Fatihpaa (Kurunlu) Cami önündeki meydanda düzenlenen programa vatandalar ellerinde Türk bayraklaryla akn etti. Bir süre yaan yamura ramen vatandalar alandan ayrlmad. Bir grup genç tadklar dev Türk bayran indirmedi.

Yaklak yarm saat süren yamurun ardndan Vali Münir Karalolu, Cumhuriyet Basavcs Mustafa çelenk, l Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem ile Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ile dier kent protokülünün hazr olduu program Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Etkinlikte darbe giriimini anlatan sinevizyon gösterimi yapld, arklar seslendirdi.

MLLETE SESLEN

Alandan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla yapt 15 Temmuz Millete Sesleni Konumas dev ekrandan yanstld.

Vali Münir Karalolu, yapt konumada, 15 Temmuzun günün bir milletin topyekun igali ve ihaneti yendii gün olduunu söyledi.

Demokrasi ve milli birlik günü olan bugün de meydanlarda olduklarn belirten Karalolu, hep birlikte ehitleri yad etmek, vatana, bayraa, ezana ahitlerini yenilemek için bir arada olduklarn kaydetti.

AZM MLLETN KARARLILII

Bu yl 15 Temmuzun 5inci senesini yad ettiklerini ve 500üncü ylnda da yad etmeyi sürdüreceklerini aktaran Karalolu, öyle konutu:

15 Temmuz akam ülke için, millet için bir karanlk akam olarak balad. Bu milletin içinden emperyalistlerin devirmi olduu hainlerin emriyle ordumuza, devletimize szdrd, anl ordumuza üniforma giyerek szdrd hainler, ordumuzun silahlarn, tankn, topunu, uçan, helikopterini çalarak kurun yadrdlar. Bombalar yadrdlar. Ama hesap etmedikleri bir ey vard. Bu milletin seçtii ve güvendii bir Cumhurbakan vard. Onun eilmez sarslmaz liderlii vard. Ve siz aziz milletimizin kararl duruu vard. Hem milli iradesine hem de seçtii Cumhurbakanna ölümüne sahip çkma iradesi vard. Hainleri herkesi kendileri gibi korkak zannettiler. Ama bu millet yedisinden yetmie sokaklara, meydanlara çkt. Hainlere dünyay dar etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla ehitler ansna 25 sporcunun Urfakapdan sanca devrederek kotuu 2 bin 500 metrelik kou etkinlik alannda son buldu.

Kounun son etabn koan engelli sporcu sanca Vali Karaloluna teslim etti.

Programa askeri erkan, siyasi partiler ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri, Diyarbakr anneleri ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git