15 Temmuz nöbetleri

Diyarbakır'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi. Etkinlikte program öncesi başlayan sağanak yağışa rağmen bir grup genç taşıdıkları dev Türk bayrağını indirmedi.

15 Temmuz nöbetleri

DİYARBAKIR-Diyarbakır Valiliği öncülüğünde merkez Sur ilçesinde Fatihpaşa (Kurşunlu) Cami önündeki meydanda düzenlenen programa vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla akın etti. Bir süre yağan yağmura rağmen vatandaşlar alandan ayrılmadı. Bir grup genç taşıdıkları dev Türk bayrağını indirmedi.

Yaklaşık yarım saat süren yağmurun ardından Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem ile Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile diğer kent protokülünün hazır olduğu program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı, şarkılar seslendirdi.

MİLLETE SESLENİŞ                        

Alandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı "15 Temmuz Millete Sesleniş Konuşması" dev ekrandan yansıtıldı.

Vali Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un günün bir milletin topyekun işgali ve ihaneti yendiği gün olduğunu söyledi.

Demokrasi ve milli birlik günü olan bugün de meydanlarda olduklarını belirten Karaloğlu, hep birlikte şehitleri yad etmek, vatana, bayrağa, ezana ahitlerini yenilemek için bir arada olduklarını kaydetti.

AZİM MİLLETİN KARARLILIĞI

Bu yıl 15 Temmuz'un 5'inci senesini yad ettiklerini ve 500'üncü yılında da yad etmeyi sürdüreceklerini aktaran Karaloğlu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı ülke için, millet için bir karanlık akşam olarak başladı. Bu milletin içinden emperyalistlerin devşirmiş olduğu hainlerin emriyle ordumuza, devletimize sızdırdığı, şanlı ordumuza üniforma giyerek sızdırdığı hainler, ordumuzun silahlarını, tankını, topunu, uçağını, helikopterini çalarak kurşun yağdırdılar. Bombalar yağdırdılar. Ama hesap etmedikleri bir şey vardı. Bu milletin seçtiği ve güvendiği bir Cumhurbaşkanı vardı. Onun eğilmez sarsılmaz liderliği vardı. Ve siz aziz milletimizin kararlı duruşu vardı. Hem milli iradesine hem de seçtiği Cumhurbaşkanına ölümüne sahip çıkma iradesi vardı. Hainleri herkesi kendileri gibi korkak zannettiler. Ama bu millet yedisinden yetmişe sokaklara, meydanlara çıktı. Hainlere dünyayı dar etti."

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitler anısına 25 sporcunun Urfakapı'dan sancağı devrederek koştuğu 2 bin 500 metrelik koşu etkinlik alanında son buldu.

Koşunun son etabını koşan engelli sporcu sancağı Vali Karaloğlu’na teslim etti.

Programa askeri erkan, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Diyarbakır anneleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz