160 bin lira çaldılar!

Diyarbakır'da yaşanan hırsızlık olayında yaklaşık 160 bin TL çalındı

Haberler 01.02.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesinde, yaklak 160 bin TLnin çalnd hrszlk olay ile ilgili konuan madurlar, olayda ihmal olduunu savunurken binann güvenliini salayan güvenlik irketi ise devam eden soruturma nedeniyle herhangi bir açklama yapmad.

Olay, merkez Kayapnar ilçesi Diclekent Mahallesindeki güvenlikli bir sitede gerçekleti.

Ayn evde birlikte yaayan Azerbaycan vatanda 2 kz karde G. ve ., saat 22.40 sralarnda evlerine döndüklerinde kilitledikleri kaplarnn krk olduunu görüp polise haber verdi.

Azeri kardelerden G., dairelerine girdiklerinde tüm eyalarn parçalandn, yatak odasnda bulundurduklar 150 bin TL nakit para ve 8 bin TL deerindeki 22 ayar yüzüklerinin çalndn gördüklerini anlatt.

Yabanc uyruklu olduklar için Türkiye bankalarnn kendilerine hesap açmadn belirten G., evde saklamak zorunda olduklar birikimlerinin bir anda yok olduunu söyledi.

Polisin olaydan sonra emniyete çararak güvenlik kamera kaytlarn izlettii kardeler, hrszn evlerinde 1 saatten fazla kaldn dile getirdi.

Madurlar, güvenlikçilerin bulunduu ve kameralarla 24 saat esasl olarak korunan bir sitede gerçekleen hrszlk olayn üpheli bulduklarn söyledi.

HIRSIZ GÜVENLN OLDUU KAPIDAN GRP YNE AYNI KAPIDAN çIKIYOR

Kz kardeiyle tek bana yaadklar için güvenlikli sitede oturmay tercih ettiklerini fakat yine de korktuklar eyin balarna geldiini anlatan G., Biz sradan bir apartmanda oturabilirdik. Ama güvenlikli sitenin daha emniyetli olduunu düünerek burada yaamay tercih ettik. Fakat buna ramen hrsz ana kapdan girip yine ana kapdan elini kolunu sallayarak çkyor. dedi.

AHIS MASKEL VE HIRSIZ TPL OLMASINA RAMEN DURDURULMAMI

üpheli ahsn güvenliin gözleri önünde siteye girip çktn dile getiren G., Güvenlik görevlisi, üphelinin ilk giriini gördüünü ama boluuna denk geldii için engellemediini söyledi. ahs maskeli ve hrsz tipli olmasna ramen durdurulmam. eklinde konutu.

Hrszln yaand akam evden çktklarndan kimsenin haberi olmadn söyleyen G., site güvenliinden evlerinin klarn kontrol etmelerini defalarca istediklerini de sözlerine ekledi.

Olay gecesi evlerinin tüm klarnn bir saatten fazla açk olmasna ramen güvenliin kendilerini ya da polisi aramadn iddia eden G., Biz güvenlikli site olduu için buraya tandk. Aylk olarak güvenlik ve dier aidat ücretini de aksatmadan ödüyoruz. Ama yine de güvenliimiz salanmyor. Biz yllarca baka semtlerde yine güvenlikli sitelerde kaldk ve böyle bir olay asla yaamadk. dedi.

Türkiyede çalmaya geldiklerini fakat yaadklar hrszlk vakasndan dolay kendileriyle kimsenin ilgilenmediini belirten G., olaydan sonra korku içinde yaadklarn ifade etti.

YETKLLERDEN BZE YARDIM ETMELERN VE PARAMIZI BULMALARINI STYORUZ

G., Telefonumuz ya da kap çalndnda bile korkuyoruz. Can güvenliimiz yok! Tüm paramz gitti, hiçbir eyimiz kalmad. Biz sonuçta yabanc bir memlekette yayoruz ve artk gda alacak paramz bile kalmad. Korkudan ie gidemiyoruz. Büyük bir korku içindeyiz, yetkililerden bize yardm etmelerini ve paramz bulmalarn istiyoruz. eklinde konutu.

Sokaa çkma günleri ve saatlerinde hrszlk vakalarnn arttn vurgulayan G., Sokaa çkma yasaklarnda hrszlar sokaklarda cirit atyor. Bizim evimizdeki hrszlk olay da kstlama saatinde yaand. Sokaklarn bo olmasndan faydalanan hrszlardan dolay çok korkuyoruz. Evimize giren hrsz kstlama saatinde yaya gelip gitmi. dedi.

Yetkili güvenlik irketi, soruturmann devam ettiini, konuyla ilgili herhangi bir açklama yapmayacaklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git