160 bin lira çaldılar!

Diyarbakır'da yaşanan hırsızlık olayında yaklaşık 160 bin TL çalındı

160 bin lira çaldılar!

Kayapınar ilçesinde, yaklaşık 160 bin TL'nin çalındığı hırsızlık olayı ile ilgili konuşan mağdurlar, olayda "ihmal" olduğunu savunurken binanın güvenliğini sağlayan güvenlik şirketi ise devam eden soruşturma nedeniyle herhangi bir açıklama yapmadı.

Olay, merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi'ndeki güvenlikli bir sitede gerçekleşti.

Aynı evde birlikte yaşayan Azerbaycan vatandaşı 2 kız kardeş G.İ ve Ş.İ, saat 22.40 sıralarında evlerine döndüklerinde kilitledikleri kapılarının kırık olduğunu görüp polise haber verdi.

Azeri kardeşlerden G.İ, dairelerine girdiklerinde tüm eşyaların parçalandığını, yatak odasında bulundurdukları 150 bin TL nakit para ve 8 bin TL değerindeki 22 ayar yüzüklerinin çalındığını gördüklerini anlattı.

Yabancı uyruklu oldukları için Türkiye bankalarının kendilerine hesap açmadığını belirten G.İ, evde saklamak zorunda oldukları birikimlerinin bir anda yok olduğunu söyledi.

Polisin olaydan sonra emniyete çağırarak güvenlik kamera kayıtlarını izlettiği kardeşler, hırsızın evlerinde 1 saatten fazla kaldığını dile getirdi.

Mağdurlar, güvenlikçilerin bulunduğu ve kameralarla 24 saat esaslı olarak korunan bir sitede gerçekleşen hırsızlık olayını şüpheli bulduklarını söyledi.

"HIRSIZ GÜVENLİĞİN OLDUĞU KAPIDAN GİRİP YİNE AYNI KAPIDAN ÇIKIYOR"

Kız kardeşiyle tek başına yaşadıkları için güvenlikli sitede oturmayı tercih ettiklerini fakat yine de korktukları şeyin başlarına geldiğini anlatan G.İ, "Biz sıradan bir apartmanda oturabilirdik. Ama güvenlikli sitenin daha emniyetli olduğunu düşünerek burada yaşamayı tercih ettik. Fakat buna rağmen hırsız ana kapıdan girip yine ana kapıdan elini kolunu sallayarak çıkıyor." dedi.

"ŞAHIS MASKELİ VE HIRSIZ TİPLİ OLMASINA RAĞMEN DURDURULMAMIŞ"

Şüpheli şahsın güvenliğin gözleri önünde siteye girip çıktığını dile getiren G.İ, "Güvenlik görevlisi, şüphelinin ilk girişini gördüğünü ama boşluğuna denk geldiği için engellemediğini söyledi. Şahıs maskeli ve hırsız tipli olmasına rağmen durdurulmamış." şeklinde konuştu.

Hırsızlığın yaşandığı akşam evden çıktıklarından kimsenin haberi olmadığını söyleyen G.İ, site güvenliğinden evlerinin ışıklarını kontrol etmelerini defalarca istediklerini de sözlerine ekledi.

Olay gecesi evlerinin tüm ışıklarının bir saatten fazla açık olmasına rağmen güvenliğin kendilerini ya da polisi aramadığını iddia eden G.İ, "Biz güvenlikli site olduğu için buraya taşındık. Aylık olarak güvenlik ve diğer aidat ücretini de aksatmadan ödüyoruz. Ama yine de güvenliğimiz sağlanmıyor. Biz yıllarca başka semtlerde yine güvenlikli sitelerde kaldık ve böyle bir olayı asla yaşamadık." dedi.

Türkiye'de çalışmaya geldiklerini fakat yaşadıkları hırsızlık vakasından dolayı kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini belirten G.İ, olaydan sonra korku içinde yaşadıklarını ifade etti.

"YETKİLİLERDEN BİZE YARDIM ETMELERİNİ VE PARAMIZI BULMALARINI İSTİYORUZ"

G.İ, "Telefonumuz ya da kapı çalındığında bile korkuyoruz. Can güvenliğimiz yok! Tüm paramız gitti, hiçbir şeyimiz kalmadı. Biz sonuçta yabancı bir memlekette yaşıyoruz ve artık gıda alacak paramız bile kalmadı. Korkudan işe gidemiyoruz. Büyük bir korku içindeyiz, yetkililerden bize yardım etmelerini ve paramızı bulmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sokağa çıkma günleri ve saatlerinde hırsızlık vakalarının arttığını vurgulayan G.İ, "Sokağa çıkma yasaklarında hırsızlar sokaklarda cirit atıyor. Bizim evimizdeki hırsızlık olayı da kısıtlama saatinde yaşandı. Sokakların boş olmasından faydalanan hırsızlardan dolayı çok korkuyoruz. Evimize giren hırsız kısıtlama saatinde yaya gelip gitmiş." dedi.

Yetkili güvenlik şirketi, soruşturmanın devam ettiğini, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz