3. Ortak yakalandı!

200 milyonluk vurgunla suçlanan kuyumculardan 3'üncüsü de yakalandı. Başsavcı Yavuz'un oluşturduğu özel ekip, soruşturmayı genişletti.

Haberler 13.07.2020 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde esnaf, i insanlar ve çeitli meslek gruplarnn yansra üst düzey bürokratlardan topladklar iddia edilen 200 milyon TL ile ortadan kaybolan kuyumcu ortaklarndan 3üncü kii de yakalanarak gözaltna alnd.

Kayapnar ilçesi Diclekent Bulvarndaki kuyumcuya aralarnda üst düzey bürokratlarn da bulunduu, esnaf, i insan ve çeitli meslek gruplarndan kiiler, yatrm vaadiyle para ve ziynet eyas emanet etti.

200 MLYON LRAYLA

ddiaya göre, kuyumculuk yapan Zülküf O., aabeyi Zülfikar O. ve Serdar A., 200 milyon TL deerindeki para ve ziynet eyas ile ortadan kayboldu. Paralarn emanet ettikleri kiilerden haber alamayan ve dolandrldklarn söyleyen yaklak 50 kii, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna ikayette bulundu.

BASAVCIDAN ÖZEL EKP

ikayeti inceleyen Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, iki savc görevlendirerek, kimlikleri belirlenen üphelilerin yakalanmas için gözalt karar çkard.

üphelilerden Zülküf O., hakknda yakalama karar çkarldn örenince Adanada polise giderek teslim oldu. Bir hafta sonra aabeyi Zülfikar O. da polis ekiplerince Adanada yakalanp, gözaltna alnd. Diyarbakra getirilen karde kuyumcular, çkarldklar mahkemece tutuklanp cezaevine gönderildi.

SON ÜPHEL DE YAKALANDI

Yakalanmas için çalma yürütülen son üpheli Serdar A. dün Adanada yakalanarak gözaltna alnd. 3. ortan gözaltna alnmasyla davadaki tüm üpheliler yakalanm oldu.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, kamuoyunda geni yank bulan olayla ilgili iki savc görevlendirerek, soruturmann hzl yürütülmesi talimatn vermiti. Her üç ortan gözaltna alnd yerin Adana olmas dikkat çekerken, ikayetçi olan kiilerin saysnn da giderek artt örenildi.

Ana Sayfaya Git