300 kişi mahsur

Diyarbakır'dan gezi amaçlı Karacadağ Kayak Merkezi'ne giden çoğunluğu öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 300 kişilik grup, dönüş yolunda, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı

Haberler 18.02.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. Emin FDAN/Ahmet DEMR/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Karacada Bölgesinde kayak merkezine giden Diyarbakrdaki özel bir okulun örenci ve öretmenlerinden oluan 300e yakn kii, youn kar ya nedeniyle dönüte yolda mahsur kald.

KAYAA GDEN ÖRENC VE ÖRETMENLER

Alnan bilgiye göre, Diyarbakrdan gezi amaçl Siverek ilçe merkezine 45 kilometre uzaklkta bulunan Karacada Kayak Merkezine giden, örenci ve öretmenlerden oluan 300 kiilik grup, dönü yolunda, youn kar ya ve tipiye yakaland. Otobüs ve minibüslerde kurtarlmay bekleyen okul idarecileri ve öretmenler yardm istedi.

DÖNÜ YOLUNDA MAHSUR KALDILAR

Olayn Valilik, Jandarma ve Emniyete bildirilmesi üzerine bölgeye, AFAD, anlurfa Büyükehir Belediye, Karayollar ve 112 acil servis ekipleri sevk edilirken, olay haber alan örenci ve öretmenlerin ailelerinin bir bölümü, olay yerine gitmeye çalrken, bazlar da endieli bekleyie geçti.

KURTARILMA çALIMALARI SÜRÜYOR

AFAD l Müdürü Mahmut Söylemez, Diyarbakrdan kayaa giden çounluunu örenci ve öretmenlerin oluturduu 300 kiinin bölgede aniden balayan kar ya ve tipi nedeniyle mahsur kaldn söyledi. AFAD koordinasyonunda bölgeye ekipleri yönlendirdiklerini belirten Söylemez, kapanan yolun i makineleriyle açld ve mahsur kalanlarn kontrollü bir ekilde bölgeden tahliye edilmeye baladn ifade etti. Mahmut Söylemez, bölgede çalmalarn devam ettiini de sözlerine ekledi.

Diyarbakrdan da kurtarma ekiplerinin sevk edildii bölgedeki çalmalar devam ederken, gazetemizin baskya girdii saatlerde kurtarma ekipleri, örenci ve öretmenlere ulat. Karayolunun ulama açlmas için, çalmalar ise devam ediyor.

Ana Sayfaya Git