Görüş Bildir

300 kişi mahsur

Diyarbakır'dan gezi amaçlı Karacadağ Kayak Merkezi'ne giden çoğunluğu öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 300 kişilik grup, dönüş yolunda, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı

300 kişi mahsur

M. Emin FİDAN/Ahmet DEMİR/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Karacadağ Bölgesi'nde kayak merkezine giden Diyarbakır'daki özel bir okulun öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 300'e yakın kişi, yoğun kar yağışı nedeniyle dönüşte yolda mahsur kaldı.

KAYAĞA GİDEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'dan gezi amaçlı Siverek ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ Kayak Merkezi'ne giden, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 300 kişilik grup, dönüş yolunda, yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı. Otobüs ve minibüslerde  kurtarılmayı bekleyen okul idarecileri ve öğretmenler yardım istedi.

DÖNÜŞ YOLUNDA MAHSUR KALDILAR

Olayın Valilik, Jandarma ve Emniyete bildirilmesi üzerine bölgeye, AFAD, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye, Karayolları ve 112 acil servis ekipleri sevk edilirken, olayı haber alan öğrenci ve öğretmenlerin ailelerinin bir bölümü, olay yerine gitmeye çalışırken, bazıları da endişeli bekleyişe geçti.

KURTARILMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

AFAD İl Müdürü Mahmut Söylemez, Diyarbakır'dan kayağa giden çoğunluğunu öğrenci ve öğretmenlerin oluşturduğu 300 kişinin bölgede aniden başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldığını söyledi. AFAD koordinasyonunda bölgeye ekipleri yönlendirdiklerini belirten Söylemez, kapanan yolun iş makineleriyle açıldığı ve mahsur kalanların kontrollü bir şekilde bölgeden tahliye edilmeye başladığını ifade etti. Mahmut Söylemez, bölgede çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Diyarbakır'dan da kurtarma ekiplerinin sevk edildiği bölgedeki çalışmalar devam ederken, gazetemizin baskıya girdiği saatlerde kurtarma ekipleri, öğrenci ve öğretmenlere ulaştı. Karayolunun ulaşıma açılması için, çalışmalar ise devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi