İptale yağış bahane mi?

HDP’nin Diyarbakır ve Mardin'de düzenleyeceği final mitingleri "yağmur" gerekçe gösterilerek iptal edildi. Final mitinglerinin saatler kala iptali, "yağışlar bahanne mi" tartışması yarattı?

Haberler 30.03.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. Emin FDAN/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) yerel seçimler kapsamnda Diyarbakrn stasyon Meydannda düzenleyecei final mitingi, miting saatine bir saat kala yamur gerekçe gösterilerek iptal edildi. Cuma namazna denk gelen mitinge katlmn düük olmas nedeniyle iptal edildii iddi edilirken, HDP E Genel Bakan Sezai Temelli iptal kararndan sonra ehir merkezinde araç konvoyuyla tur att.

GÜNLER ÖNCES çARI

HDP seçime günler kala çalmalarn younluklu olarak Güneydou Anadolu Bölgesinde yapt. Geçen Sal günü MYKsn da Diyarbakrda toplayarak bütün aday ve milletvekilleriyle bölgede seçim çalmasn yürüttü. E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli ilçe ilçe gezerek final mitingi olarak lanse ettikleri Diyarbakr ve Mardin mitinglerine vatanda davet etti. Bölgede yaptklar mitinglerde küçük kalabalklar topland.

E Genel Bakanlar, milletvekilleri ve belediye bakan adaylar yaptklar esnaf ve vatanda ziyaretlerinde final mitinglerine NevruzRuhu ile katlm çars yapan HDPliler katlmn youn olmayacan anladklarnda ise çözümü miting saati ertelemekte buldu. Önceki yllarda düzenledikleri mitinglerde ilan edilen saatlerden çok önce alann dolmasna alkn olan HDPliler alann bo olduunu gösteren fotoraflar kullanarak partinin sosyal medya hesaplarndan youn bir ekilde katlm çars yapt.

YAMUR GEREKçE GÖSTERLD

HDP, bu çarlara ramen vatandan ilgi göstermemesi üzerine yamuru bahane ederek final mitinglerini iptal etti. HDP, miting yerine Diyarbakrda araç konvoyu ile ehir turu Mardinde ise seçim bürosunda toplant düzenleyeceklerini duyurmas dikkat çekti. HDP Diyarbakr sosyal medya hesabndan alann bo olduu fotoraf ile mitingin iptal olduu duyurusunun ardndan paylam kaldrarak HDP E Genel Bakan Sezai Temellinin bulunduu fotoraf yaynlad.

MARDNDE SEçM BÜROSU

Temelli, Mardinin Artuklu ilçesinde partisinin seçim bürosu önünde yapt açklamada, seçime sayl gün kaldn belirterek, 31 Martta sandklara gideceiz, oyumuza, irademize sahip çkacaz. Nerede bir Mardinli varsa mutlaka o gün oyunu kullanacak. Oyu buradaysa kendi burada deilse mutlaka buraya gelecek ve oyunu kullanacak. Eer oyu tanan sandklarda ise o sandklar nereye gidiyorsa biz de oraya gideceiz. Oyumuzu mutlaka kullanacaz. dedi. Temelliye seçim bürosunu ziyaretinde HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Pero Dundar, Ebrü Günay, Tuma çelik, HDP Mardin Büyükehir Belediye Bakan Aday Ahmet Türk de elik etti.

Ana Sayfaya Git