4 bin esnaf başvurmuş

Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik getirilen gelir kaybı ve kira desteği başvurularının devam ettiğini belirtti.

Haberler 22.02.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atik, desteklemelerin Kovid-19dan olumsuz etkilenen ticari iletmelere 3 ay süreyle geri ödemeli aylk 1000 lira gelir kayb ve büyükehirlerde aylk 750, illerde ise 500 lira kira yardmlarn kapsadn aktard.

Bavurularn e-devlet üzerinden yaplabileceini dile getiren Atik, unlar kaydetti:

GELR KAYBI ÖDEMELER

Bu desteklerden öncelikle 14 Aralk 2020den önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler, esnaf ve sanatkar siciline kaytl olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve ticari kazançlar basit usulde tespit edilenler, faal olan ve iletme hesab esasna veya bilanço esasna göre defter tutanlardan esas faaliyet konusu Bakanlk tarafndan desteklenen esnaf ile gerçek kii tacirler, kira destei için i yeri kira olanlar faydalanabilmektedir. Gelir kayb destei ve kira destei bavurular 31 Mart 2021e kadar devam edecek. Ancak, ilimizde bavuru artlarn tad halde bavuruda bulunmayan toplam 3 bin 983 ticari iletmemiz bulunmakta. Bu iletmelerin 2 bin 364ü meslek odasna kaytl, 1619u herhangi bir meslek odasna kaytl bulunmayan iletmelerimizdir.

BNLERCE ESNAF BAVURMAMI

artlar tayan ticari iletme sahiplerinin bu destee bavurmalar halinde ildeki esnaf ve tacirlere yaklak 12 milyon lira bir ödemenin gerçekleeceini bildiren Atik, Hak sahiplerinden meslek odasna kaytl olsun veya olmasn esnafmz ile tacirlerimizin e-devlet ifreleri ile gelir ve kira destei bavurularn yapmalarn bekliyoruz. ayet bavuru yapamayan esnaf ile gerçek kii tacirlerimizin belgelerini, e-devlet ifrelerini ve adlarna ait IBAN numaralarn getirmeleri halinde Ticaret l Müdürlüü personelleri ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Esnaf Dairesi Bakanl ve Esnaf Odalar tarafndan yardmc olunacak. Ayrca, önceden bavurular reddedilen esnaf ve sanatkarlarmz yeniden bavuru yapabilirler. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git