55 kişi koronaya yakalandı

SES Diyarbakır Şubesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 1 Haziran’dan bu yana 55 kişinin koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Haberler 23.10.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi, ek ödemelerin yaplmasna ilikin yazl açklama yapt. Salgnn önlenmesine dair verilen mücadelede, ülke genelinde alnan önlemlerin arttrlmas ve var olan uygulamalarn gözden geçirilmesi gerektii kaydedilen açklamada, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler alannda da bu kapsamda baz ek tedbirler alnmas hayati öneme sahiptir uyars yapld.

Salgnla mücadele kapsamnda temas azaltmak gerektii yönündeki uyarlara iaret edilen açklamada, iyerlerinde gerekli tedbirlerin alnmad, dezavantajl kesimlere hizmet veren kurum çalanlarnn i yükünün çalan saysndaki yetersizlik nedeniyle her geçen gün artt, salgn döneminde artan mobingin çalanlarn azmini düürdüü, i barn olumsuz etkiledii vurguland.

55 SOSYAL HZMET çALIANI KORONAYA YAKALANDI

1 Haziran öncesi Diyarbakr Aile, çalma ve Sosyal Hizmetlerde enfekte olan çalan says 2 iken bugün itibariyle 55 olmutur denilen açklamada, dönüümlü çalma uygulamasnn 1 Hazirandan itibaren kaldrlmasyla Sosyal Hizmet Merkezleri çalan ve toplum sal açsndan risk oluturduu aktarld. Açklamada, Hane ziyaretlerinin vatanda denetleyen deil rehberlik edecek ekilde yaplmas ve acil olmayan durumlar dnda hane ziyaretlerinin yaplmamas gerekmektedir. Unutulmamaldr ki hane halk dnda o haneye giden herkes aile için risk oluturmaktadr. yerine giderken toplu tama kullanmak zorunda kalan çalanlarn, bula riski oluturma ihtimali olabilmektedir ifadeleri kullanld.

Açklamada, salgnn yaylma tehdidine kar dönüümlü-uzaktan çalma hizmetinin çalmalar aksatmayacak bir plann yeniden yaplarak, tüm sosyal hizmet verilen birimlerinde dier koruyucu önlemler alnarak uygulanmas gerektii ve bu önlemlerin uygulanmas için yasal dayanaklara iaret edildi.

Ana Sayfaya Git