55 kişi koronaya yakalandı

SES Diyarbakır Şubesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 1 Haziran’dan bu yana 55 kişinin koronavirüse yakalandığını açıkladı.

55 kişi koronaya yakalandı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, ek ödemelerin yapılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Salgının önlenmesine dair verilen mücadelede, ülke genelinde alınan önlemlerin arttırılması ve var olan uygulamaların gözden geçirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler alanında da bu kapsamda bazı ek tedbirler alınması hayati öneme sahiptir” uyarısı yapıldı.

Salgınla mücadele kapsamında teması azaltmak gerektiği yönündeki uyarılara işaret edilen açıklamada, işyerlerinde gerekli tedbirlerin alınmadığı, dezavantajlı kesimlere hizmet veren kurum çalışanlarının iş yükünün çalışan sayısındaki yetersizlik nedeniyle her geçen gün arttığı, salgın döneminde artan mobingin çalışanların azmini düşürdüğü, iş barışını olumsuz etkilediği vurgulandı.

‘55 SOSYAL HİZMET ÇALIŞANI KORONAYA YAKALANDI’

“1 Haziran öncesi Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetlerde enfekte olan çalışan sayısı 2 iken bugün itibariyle 55 olmuştur” denilen açıklamada, dönüşümlü çalışma uygulamasının 1 Haziran’dan itibaren kaldırılmasıyla Sosyal Hizmet Merkezleri çalışanı ve toplum sağlığı açısından risk oluşturduğu aktarıldı. Açıklamada, “Hane ziyaretlerinin vatandaşı denetleyen değil rehberlik edecek şekilde yapılması ve acil olmayan durumlar dışında hane ziyaretlerinin yapılmaması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki hane halkı dışında o haneye giden herkes aile için risk oluşturmaktadır. İşyerine giderken toplu taşıma kullanmak zorunda kalan çalışanların, bulaş riski oluşturma ihtimali olabilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, salgının yayılma tehdidine karşı dönüşümlü-uzaktan çalışma hizmetinin çalışmaları aksatmayacak bir planın yeniden yapılarak, tüm sosyal hizmet verilen birimlerinde diğer koruyucu önlemler alınarak uygulanması gerektiği ve bu önlemlerin uygulanması için yasal dayanaklara işaret edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler