6-7 Ekim saldırılarının dikkat çeken figürü kameraman gözaltına alındı

6-7 Ekim saldırılarının dikkat çeken figürü Gelê Kürdistan TV (GK TV) eski muhabiri Diyarbakır’da PKK’ye yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alındı.

Haberler 26.07.2017 - 13:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda sabah saatlerinde PKKye yönelik operasyon kapsamnda Irak Kürdistannda yayn yapan NRT TV Kameraman Rojhat Doru gözaltna alnd.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne götürülen Rojhat Dorunun gözaltndaki sorgusu devam ediyor.

6-7 Ekim saldrlarnda hem kameralara yansyan görüntüler hem de görgü tanklarnn ifadelerinde, PKK/HDPlilierin yannda yer ald, elinde silah ile maskeli gruplarn arasnda olduu belirtilen Rojhat Doru, sabah saatlerinde PKKye yönelik operasyonda gözaltna alnd.

Aralarnda Yasin Börünün de olduu kurban eti datan 6kiinin katledildii 6-7 Ekim saldrlarnda GK TV muhabiri olarak PKK/HDPlilierin yannda görülen Rojhat Doruya, aradan geçen bir yln ardndan GGC (Güneydou Gazeteciler Cemiyeti) tarafndan organize edilen ve dönemin Diyarbakr valisi, belediye bakan, cumhuriyet savcs ve emniyet müdürünün de katlmyla düzenlenen Yln Baarl Gazetecileri töreninde ödül verilmi ve daha sonra bu olay kamuoyunun büyük tepkisini çekmi, günlerce konuulmutu

Ana Sayfaya Git