Görüş Bildir

6-7 Ekim saldırılarının dikkat çeken figürü kameraman gözaltına alındı

6-7 Ekim saldırılarının dikkat çeken figürü Gelê Kürdistan TV (GK TV) eski muhabiri Diyarbakır’da PKK’ye yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alındı.

6-7 Ekim saldırılarının dikkat çeken figürü kameraman gözaltına alındı

Diyarbakır’da sabah saatlerinde PKK’ye yönelik operasyon kapsamında Irak Kürdistanı’nda yayın yapan NRT TV Kameramanı Rojhat Doğru gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürülen Rojhat Doğru’nun gözaltındaki sorgusu devam ediyor.

6-7 Ekim saldırılarında hem kameralara yansıyan görüntüler hem de görgü tanıklarının ifadelerinde, PKK/HDP'lilierin yanında yer aldığı, elinde silah ile maskeli grupların arasında olduğu belirtilen Rojhat Doğru, sabah saatlerinde PKK'ye yönelik operasyonda gözaltına alındı.

Aralarında Yasin Börü'nün de olduğu kurban eti dağıtan 6'kişinin katledildiği  6-7 Ekim saldırılarında GK TV muhabiri olarak PKK/HDP'lilierin yanında görülen Rojhat Doğru’ya, aradan geçen bir yılın ardından GGC (Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti) tarafından organize edilen ve dönemin Diyarbakır valisi, belediye başkanı, cumhuriyet savcısı ve emniyet müdürünün de katılımıyla düzenlenen "Yılın Başarılı Gazetecileri" töreninde ödül verilmiş ve daha sonra bu olay kamuoyunun büyük tepkisini çekmiş, günlerce konuşulmuştu

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi