650 kişi evde karantinada!…

Virüs salgınındaki artışla Diyarbakır diken üstünde olurken, 450 kişi hastanelerde tedavi altına alınırken, 650 kişi karantinada tutuluyor. Ticaret Odası'nda ortaya çıkan virüs, ölüm getirdi.

Haberler 15.06.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni normalleme süreci devam ederken Diyarbakr korona virüs salgnnda diken üstünde. Son 13 gün içinde 450 kii hastanede tedavi altna alnrken, yaklak 650 kiinin ise evlerinde karantinada tutulduu örenildi. Virüsten dolay tedavi gören Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) Yönetim Kurulu Üyesi Resul Gündoan, önceki gün hayatn kaybetti.

VAKA SAYISI ARTIYOR

Yeni normalleme süreci ile birlikte vaka saylarnda düü, iyileen hasta saylarnda art devam ederken Diyarbakr diken üstünde yaamaya devam ediyor. Daha önce günde 3-5 arasnda olan vaka says son günlerde hzla artt. Son 14 gün içinde 450 yeni vaka hastaneye yatrlrken, 650 kiinin de evlerinde karantinaya alnd örenildi. Kent genelinde l Hfzsshha Kurulu kararnca maskesiz sokaa çkma yasa devam ederken, son 14 gün içerisinde 3 kiinin de korona virüsten dolay hayatn kaybetmesi üzerine vatandalarda tedirginlik balad.

HAFTASONU SESSZLK

Hafta sonlarnda kentin en ilek caddeleri younluk olurken vaka saylarnn artmas üzerine vatandalar bu hafta sonu evlerine çekildi. Cadde ve sokaklarn bo olduu kentte az sayda insann darda olduu gözlendi.

VRÜS TANISIYLA HASTANEYE GTT

Diyarbakr Ticaret Borsasnda ortaya çkan virüs can ald. Ticaret Borsas Yönetimi Kurulu Üyesi ve Tarma Dayal Besi Organize Sanayi Bölgesi Bakan Resul Gündoan (55), koronavirüs tehisiyle tedavi gördüü pandemi hastanesinde yaamn yitirdi.

Resul Gündoana yaplan koronavirüs testi pozitif çkt. Gündoan tedaviye alnrken, filyasyon çalmas balatan salk ekipleri de Gündoann temas ettii kiileri belirledi. çalmayla Diyarbakr Ticaret Borsasndaki iki yönetim kurulu üyesi ile bir personelin yan sra Gündoann ei ve olunda da koronavirüs tespit edildi.

Yüksek tansiyon ve diyabet hastas olduu belirtilen Resul Gündoan, bu sabah tedavi gördüü pandemi hastanesinde yaam mücadelesini kaybetti. Gündoann cenazesi bu sabah Yeniköy Mezarlnda topraa verildi. Resul Gündoann einin hastanedeki tedavisi devam ederken, 2 yönetim kurulu üyesi ile 1 personelin tedavisi ise evde sürüyor.

BORSADAK çALIMALAR DURDURULDU

Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, borsadaki tüm personele test uygulandn belirterek, 3 yönetim kurulu üyesi ile bir personel haricinde kendisi dahil herkesin testinin negatif çktn söyledi. Borsadaki çalmalar durdurduklarn açklayan Yeil, Gündoann vefatndan dolay derin üzüntü yaadklarn ifade ederek, bata ailesi ve yaknlar olmak üzere i camiasna basal diledi.

Resul Gündoann ei ve olunun da yaptrd testin pozitif çktn vurgulayan Engin Yeil, öyle konutu Salgn için Bakanln açklad tedbirlere lütfen uyalm. Yakn mesafedeki iki kiiden ikisi de maske takm olsa dahi virüs maskeye ramen birinden dierine bulaabiliyor. Evden çkarken mutlaka maske takalm. Sosyal mesafeye dikkat edelim. imizi gördükten sonra hzlca evimize dönelim.

STKLARDAN VRÜS UYARISI

Buarada, Diyarbakrda bir grup STK temsilcisi, vatandalara korona virüs sürecinde tedbirlere uymalar çarsnda bulundu.

Aralarnda Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas ve Diyarbakr Ticaret Borsasnn da bulunduu 27 STK, korona virüs salgnna kar vatandalara uyard. Yaplan ortak açklamada, çinden balayarak hzla dünya geneline yaylan, pandemi olarak ilan edilen korona virüs salgn yaamn tüm alanlarn olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Dünyay ve ülkemizi tehdit eden bu salgnnn yarataca olumsuzluklar ve can kayplarn en aza indirmenin en aklc yolu önerilen tedbirlere uyarak hastaln yaylmasna engel olmaktr. Kentimiz özelinde alnan tedbirlerle hemehrilerimizin can güvenliinin salanmas için kamu, özel sektör ve biz sivil toplum, emek-meslek örgütlerinin ortak çalmalar devam ettirilmektedir. Salgn tehlikesi devam etmektedir. Salgnn kontrol altna alndna dair elimizde hiçbir veri yoktur. Bulacl yüksek, etkili as ve bilinen bir tedavisi olmayan bir salgn etkeni ile kar karyayz. Bu nedenle alnan tedbirler insan sal açsndan son derece önemli ve bir o kadar da gereklidir. Ancak alnan bütün tedbirlere ramen ilimizde salgndan kaynakl vaka says son günlerde olaanüstü art göstermitir.

KURALLARA UYULMASI STEND

Vaka saysndaki artn bu hzla devam etmesi durumunda istenmeyen sonuçlara yol açabilecek, kentin salk alt yapsnn zorlanmasna neden olabilecektir. Salgnda baarnn yolu bulacl-hastalanmay önlemektir. nsanlarn birbirleriyle temas oranlarn azaltarak virüsün hasta kiiden salkl kiiye bulamasna engel olmaktr. Son günlerde art gösteren vaka saysnn daha da artmamas, can kayplarnn yaanmamas ve kentimizin sosyo-ekonomik yaamnn sekteye uramamas için, kiisel hijyen kurallarna uyalm. Bu dönemde hasta kiilerle karlamamza ve hastaln yaylmasna neden olacak toplu bir araya gelilerimizi erteleyelim. Zorunlu haller dnda mümkün olduunca dar çkmayalm, evlerimizde kalalm. nsanlarla temas ettiimiz her yerde az ve burnumuzu kapatacak ekilde maske takalm. Toplu tama araçlarna, al-veri merkezleri gibi yerlerde fiziksel mesafe kurallarna titizlikle uyalm. Evimizden çkmak zorunda kaldnz her an maskemizi takmay, ellerimizi skça sabunla ykamay ihmal etmeyelim. Unutmayalm ki bu zorlu günleri ancak hep beraber kurallara uyarak, toplumsal dayanma göstererek aabiliriz denildi.

Ana Sayfaya Git