75 bin kişi işsiz kalır

9 Şubat'ta yayımlanan KHK ile 1 Temmuz'da kapatılacağı belirtilen Etüt Eğitim Merkezlerinde yaklaşık 75 bin öğretmen ve çalışanın mağdur olacağı belirtildi.

Haberler 14.06.2017 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

9 ubatta çkartlan 687 sayl KHKyla 1 Temmuz itibari ile Etüt Eitim Merkezlerinin kapatlmasna karar verildi. Etüt Merkezleri Birlii Dernei Bakan Mehmet Mauk ahin, Etüt Eitim Merkezlerinin kapatlmas halinde bu kurumlarda eitim gören yaklak 550 bin örencinin,75 bin çalann ve 2 bin 6 kurumun madur olacan belirterek, örenci velilerinin ve Etüt Eitim Merkezleri çalanlarnn bu durumdan endie duyduklarn kaydetti.

9 ubatta ki KHK ile dönüüm için istenen baz kurumlarn bulunduunu kaydeden ahin, Bu kurumlar, sürücü kursu, rehabilitasyon merkezi, uzaktan eitim ve lise kurslar gibi kurumlar. Etüt merkezinde çalan öretmenler ilkokul ve ortaokul öretmenleri. Bu kategoriye baktmz zaman, dönüebileceimiz alanlardan hiç birisi bizim için uygun ve mantkl deil. Rehabilitasyon gibi uzmanlk gerektiren bir alana yönelmemiz ne kadar doru olabilir ki. Bu nedenle dönüüm için istenen alanlara yönelmemiz eitim açsndan çok önemli skntlara sebep olacaktr dedi.

çALIAN ANNE-BABALAR DA MADUR OLACAK

Etüt merkezleri kapatlmas halinde çok ciddi maduriyetlerin söz konusu olacan ifade eden ahin, Veli açsndan bir maduriyet olacak. çalan anne babalarn çocuklarn gönderebilecekleri bir yer olmayacaktr. Etüt merkezlerinden faydalanan örenciler daha çok bire bir ilgiye ihtiyaç duyan örencilerdir. Bu örenciler bu gibi kurumlarda hizmet alamayacaklardr diye konutu.

MLL ETM OKULLARINI TAMAMLAYICI ÖZELLKTE

Etüt merkezlerinin sanki snavlara hazrlk, TEOG hazrlk eitim merkezleri gibi gözüktüünü fakat öyle olmadn söyleyen ahin,1inci snftan 7inci snfa kadar örencilerimiz daha younlukta, bu örenciler kurumlara geldii zaman, ödevlerini yaparlar. Kalan vakitlerde, sportif, sanatsal, kültürel faaliyetlerde bulunurlar. Milli eitim okullarn tamamlayc bir yer olarak görülebilir. Asla Milli Eitim okullarna alternatif yerler deildir dedi.

75 BN K TEN çIKARILACAK

çalanlar açsndan çok ciddi sknt olacan ifade eden ahin, Özellikle Etüt Eitim Merkezlerinde atanmayan öretmenlerin çounlukta bulunduu ve bayan istihdamn bulunduu kurumlardr. u sürece baktmz zaman, 75 bin kii iten çkarlacaktr. stihdamn bu kadar önemli olduu bir dönemde, bu kadar kiinin isiz kalmas, bizi gerçekten derinden üzmektedir. Etüt Eitim Merkezlerini kapatlrsa, 1 Temmuz itibariyle maalesef bu örencilerimiz kaçak kurumlara yönelecekler. u dönemde resmi olan Etüt Eitim Merkezleri hiçbir ekilde kayt almaz iken, kulamza gelen bilgiler, kaçak kurumlarn kayt alabildiidir. Güvenli, rahat ve profesyonel bir eitim hizmeti yerine milli eitim denetimi olmayan kaçak ve merdiven alt kurumlar hem çocuklarmza hemde eitim sistemimize zarar verecektir. Bu da devlet için oldukça skntlara sebep olacaktr sözlerine yer verdi.

2 YIL SÜRE STYORUZ

Cumhurbakanndan ve Milli Eitim Bakanna seslenen ahin, Sayn Cumhurbakanmz, OHALden dolay madur olan varsa mutlaka beni görsün, OHALden dolay asla kurumlarn madur olmasna frsat vermeyeceiz dedi. Biz de unu söylüyoruz, OHAL süreci içerisinde, gerçekten ne için kapatldmz hiç bilmiyoruz. Bu süreç içerisinde, 2006 Etüt Eitim Merkezleri, 75 bin çalan adna Sayn Cumhurbakanmza, bu kadar ilevsel olan Etüt Eitim Merkezlerinin kapatlmamasn rica ediyoruz. ayet Etüt Eitim Merkezleri kapatlacaksa en azndan 2(iki) yl süre istiyoruz. Okula dönüebilmemiz için en 2(iki) yl süreye ihtiyacmz var diye konutu.

Ana Sayfaya Git