99 balıkçı arasında balık tutma yarışı

Diyarbakır Sportif Olta Balıkçılığı ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği tarafından ilçenin Kavalık Mahallesi kırsalında düzenlenen yarışmaya, derneğin Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır'dan üyeleri katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan organizasyonda 99 balıkçı, atçek tekniği ile balık yakalamaya çalıştı.

Haberler 02.10.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zaman zaman renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, balkçlar kyasya yart.

Etkinlie katlan Hilvan Belediye Bakan Aslan Ali Bayk, gazetecilere yapt açklamada, Atatürk Baraj gölü kysnda yer alan 20 mahallenin su turizminde önemli bir potansiyelinin bulunduunu söyledi.

BALIK TUTMA YARII

Hilvann tantlmas ve turizmde ileriye yönelik yatrmlarn oluabilmesi için bu tür organizasyonlar önemsediklerini vurgulayan Bayk, Hilvann 70 krsal mahallesinden 20si Atatürk Baraj Gölüne sfr durumda. Buradaki doal yaam ortam her yerden çok daha farkl bir güzelliktedir. Bu anlamda, hem ekonomi hem de sosyal yaam standartlarnn snrlarn zorlayacak bu mahallelerimizi turizme kazandrmak amacyla gerekli fizibilite çalmalarmz balatm durumdayz. Mahallelerimizin mevcut doal güzelliini gelitirmek ve turizme kazandrmak için de farkl çalmalar yapyoruz. diye konutu.

Dernek sorumlusu eyhmus çelik de amaçlarnn oltaclarn sorunlarna dikkat çekmek olduunu söyledi.

Yasa d avlanmaya kar olduklarn vurgulayan çelik, organizasyona destek veren Hilvan ilçe protokolüne katklarndan dolay teekkür etti.

Etkinlie, Hilvan Kaymakam Furkan Duman ile lçe Emniyet Müdürü Salih Köse de katld.

Ana Sayfaya Git