Görüş Bildir

99 balıkçı arasında balık tutma yarışı

Diyarbakır Sportif Olta Balıkçılığı ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği tarafından ilçenin Kavalık Mahallesi kırsalında düzenlenen yarışmaya, derneğin Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır'dan üyeleri katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan organizasyonda 99 balıkçı, atçek tekniği ile balık yakalamaya çalıştı.

99 balıkçı arasında balık tutma yarışı

Zaman zaman renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, balıkçılar kıyasıya yarıştı.

Etkinliğe katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk Baraj gölü kıyısında yer alan 20 mahallenin su turizminde önemli bir potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

BALIK TUTMA YARIŞI

Hilvan'ın tanıtılması ve turizmde ileriye yönelik yatırımların oluşabilmesi için bu tür organizasyonları önemsediklerini vurgulayan Bayık, "Hilvan'ın 70 kırsal mahallesinden 20'si Atatürk Baraj Gölüne sıfır durumda. Buradaki doğal yaşam ortamı her yerden çok daha farklı bir güzelliktedir. Bu anlamda, hem ekonomi hem de sosyal yaşam standartlarının sınırlarını zorlayacak bu mahallelerimizi turizme kazandırmak amacıyla gerekli fizibilite çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Mahallelerimizin mevcut doğal güzelliğini geliştirmek ve turizme kazandırmak için de farklı çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Dernek sorumlusu Şeyhmus Çelik de amaçlarının oltacıların sorunlarına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Yasa dışı avlanmaya karşı olduklarını vurgulayan Çelik, organizasyona destek veren Hilvan ilçe protokolüne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Etkinliğe, Hilvan Kaymakamı Furkan Duman ile İlçe Emniyet Müdürü Salih Köse de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi