Fakirin parasıyla saltanat yaşadı!

Kayyum'un şatafatlı makamı ve dinlenme odası büyük tepki çekerken vatandaşlar, ülke ekonomik sıkıntılar içerisinde iken israfın bu kadar büyük yaşanması ve kent halkının parasının "har vurup harman savrulmasının" hesabının sorulması gerektiğini bildirdi.

Haberler 19.04.2019 - 12:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimi bitti, belediye bakan olarak seçilen siyasetçiler koltuklarna oturdu. Ancak önceki gün Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanlna seçilen Adnan Selçuk Mzraklnn göreve balarken devrald makamn halini paylat videonun yanklar sürüyor. Paylalan görüntülerde altn varakl koltuklarn yer ald makam odas, dinlenme odas ve lüks banyonun hali Diyarbakr gündemine oturdu.

Söz Haber ekibi, sosyal medyada ve baz ana haber bültenlerine konu olan söz konusu videoyla ilgili vatandalarn görüünü ald. Mikrofon uzattmz vatandalar bir süredir ülke olarak ekonomik skntlar içinde bulunulduuna dikkati çekerek, lüks harcamalara bir snr getirilmesi gerektiini söylediler. te vatandalarn bu konudaki görüleri;

çFTLK GB KULLANMASI Hç DE HO DEL

eyhmus Bozan, Yeni yöneticilerden her eyden önce dürüstçe, hakça ve adaletli bir ekilde yönetilmek istiyoruz. Kayyumun sosyal medya ya düen makam odas görüntüsü hiç tasvip edilen bir durum deildi. nsanlar belirli makamlara geldii zaman oray çiftlik gibi kullanmas hiç de ho deil. Makama gelen kii hukuk çerçevesinde adil bir ekilde yönetim salamal. Harcanan her kuruun hesabn verebilmeli. O kadar harcanan fuzuli paralar var ki, örnein Melik Ahmet caddesine trilyonlar harcand ama eski tas eski hamam. Günde be alt tane kaza yaanyor bu caddede, kazalarn sebebi de bu yol.

SYASET LE HZMET BRBRNDEN AYIRSINLAR

Adil Aydn, Umarm ki yeni gelen belediye bakan insanlar kucaklayc, birletirici ve hizmet anlamnda hizmete yönelirler. iddet dilini bir kenara brakp vatandaa farz olan hizmeti yaparlar. Siyaset ile hizmeti birbirinden ayrsnlar. Siyasete bakan birimler ayr hizmet birimleri ayrdr. Sosyal medyada yaynlanan eski bakann makam odas ihtiamn etik bulmuyorum. Fakir fukarann parasyla yaplan bir makam. Dürüstçe de görmüyorum. Oraya harcanan para be yüz alt yüz ailenin geçimini karlyordu.

KAMU BNASININ LEM ODASINA DÖNÜTÜRÜLMES DE Hç DORU DEL

Ekrem Balta, Yeni bakan hekimlikten tanyoruz ve seviyoruz da kendisini. Vatandaa hizmeti laykyla yapacandan da eminim. Diyarbakrn sorunlar belli zaten isizlik bu da belediyenin ii deil onun dnda çevre düzenlemeleri yapmasn istiyoruz. Kamu binasnn lem odasna dönütürülmesi de hiç doru deil. Hiç borçlandrmadk diyorlar ama makama ciddi bir para harcandn gördük. Bu hizmet deil. ahsen tepkiliyim.

HALKIN PARASIYLA çOK MODERN EKLDE BR YAAM SÜRMELER BANA GÖRE çOK YANLI BR OLAY

Mahmut Ylmaz, Diyarbakr halk için inallah daha iyi olur ve daha güzel bir Diyarbakr yaratmaya çalrlar. Melik Ahmet caddesine baktmzda yaplan yeni düzenlemelerle bile hiçbir deiime

uramamas bizi mutsuz ediyor. Yaplan kaldrmlar ve caddedeki bütün talarn çkmas kazalara sebebiyet veriyor ve bizde bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Eski yöneticinin halkn parasyla çok modern ekilde bir yaam sürmeleri bana göre çok yanl bir olay. Makam odas sonuçta tabi güzel görünmesi lazm ama gördüümüz kadaryla gerçekten fahi ekilde para harcanmas olmu kesinlikle tasvip etmiyoruz yanltr.

EKONOMK KRZ ALTINDA KEN MAKAM ODASININ SARAY GB YAPILMASINI TASVP ETMYORUM

Mehmet Eser, Yeni bakandan turizmle ilgili çalmalar yapmasn bekliyoruz. Gönül ister ki Diyarbakrn da turizm açsndan tantmnn iyi bir ekilde yaplmas. Türkiyenin durumu ortada ve büyük bir ekonomik kriz altnda iken makam odasnn saray gibi yaplmasn tasvip etmiyorum. Bir kilo domates sekiz lirayken ve yaam koullar gittikçe arlarken ve maneviyat gittikçe yok olurken yaplan doru karlamyorum.

Ana Sayfaya Git